Huawei predstavil dvoje vrhunske slušalke z aktivnim dušenjem hrupa

Na nedavnem globalnem dogodku HDC.Together 2020 je Huawei predstavil dvoje novih brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro, ki bodo glede kakovosti zvoka zadostile pričakovanjem najbolj zahtevnih uporabnikov.

Slogovno sodobne brezžične stereo slušalke Huawei FreeBuds Pro nudijo osvobajajočo zvočno izkušnjo in so obenem prve v obliki ušesnih čepkov z vključenim dinamičnim sistemom dušenja hrupa. Slušalke Huawei FreeLace Pro pa presenečajo tako z videzom kot z učinkovitim dušenjem hrupa.

Huawei FreeBuds Pro: nov dodatek priljubljene in uspešne družine

Slušalke Huawei FreeBuds Pro so ene redkih, ki se lahko pohvalijo z resničnim brezžičnim prenosom stereo zvoka (TWS), obenem pa imajo kot prve na svetu vgrajeno inteligentno dinamično dušenje hrupa. Odlikuje jih tudi odličnost izdelave, vrhunska oblika, neprekosljiva kakovost zvoka, udobno nošenje in dolga življenjska doba baterije.

Ko se srečata umetnost in tehnologija

Huaweievi strokovnjaki so slušalke Huawei FreeBuds Pro zasnovali s poudarkom na dizajn in na udobje nošenja. Upoštevajoč minimalističen slog, jim je uspelo odstraniti nepotrebne oblikovne značilnosti ter zagotoviti, da ima vsaka podrobnost ušesnega čepka svoj namen in je videti elegantna. Unikatno oblikovan ušesni del prilagodite velikosti ušesnega kanala s tremi različno velikimi silikonskimi nastavki. Pri izboru pravšnjega lahko pomaga funkcija v aplikaciji Huawei AI Life, ki pri svetovanju upošteva dognanja analize strukture ušes tisoč resničnih uporabnikov s celega sveta.

Huawei FreeBuds ProOblikovne spremembe so opazne tudi na zunaj. Del ušesnega čepka z elektroniko tako imenovano steblo, ki visi z ušesa, ni okroglo, temveč minimalistično in estetsko všečno pravokotno, poleg tega pa ima vlogo tudi pri  kakovosti zvoka. Oblika je odporna proti hrupu vetra, še posebej pa se v učinkovitosti preprečevanja tovrstnih neljubih zvokov, obnese med hojo, tekom in kolesarjenjem. Stebli sta občutljivi na dotik, zato je upravljanje s slušalkami – vklop in izklop aktivnega dušenja, prilagajanje jakosti zvoka, sprejem klic, predvajanje glasbe in preskakovanje skladb – veliko bolj preprosto. Poteze so namreč zelo intuitivne. Dovolj je, da steblo na pravem mestu povlečete ali stisnete. Slušalke Huawei FreeBuds Pro imajo tudi zmogljivost spremljanja, kako to počnete, da je pogostost napak upravljanja čim nižja.

Premikanje mej z inteligentnim dinamičnim dušenjem hrupa

Huawei FreeBuds Pro so prve slušalke na svetu z inteligentnim dinamičnim dušenjem hrupa in kot najbolj izpopolnjene med vsemi zvočnimi izdelki podjetja Huawei, nudijo izjemno kakovost zvoka. Zvočno izkušnjo pa še izboljšajo pametne funkcije, sposobne premakniti meje, česa so prave brezžične stereo slušalk (TWS) zmožne.

S posnemanjem tehnike, ki jo za izboljšanje kakovosti zvoka uporabljajo vodilni izdelovalci zvočnih naprav, je Huawejevim inženirjem uspelo stabilizirati akustičen sistem slušalk, zmanjšati vibracije in zagotoviti svež in jasen zvok. Zvočno odličnost slušalk Huawei FreeBuds Pro dopolnjuje funkcija dinamičnega izenačevalnika (Dynamic EQ Adjustment), ki uporabi mikrofona v ušesnem čepku za samodejno optimizacijo zvoka glede na specifično obliko ušesa.

Huawei FreeBuds Pro

Huawei FreeBuds Pro so tudi prve slušalke tega tipa z inteligentnim dinamičnim aktivnim dušenjem hrupa. Z izboljšavo dosedanjih modelov jim je uspelo stopnjo dušenja potisniti na 40 dB, medtem ko boljše prilagajanje ušesnih čepkov strukturi ušesnega kanala poskrbi tudi za učinkovitejše pasivno dušenje. Z mikrofonoma znotraj in zunaj, slušalke zaznajo in analizirajo hrup in samodejno preklapljajo med tremi načini dušenja – ultra, udoben in splošni. Ne glede ali slušalke uporabljate doma, med sprehodom ali na hrupni železniški postaji, znajo pametno prilagajati dušenje hrupa. Ko je funkcija dušenja vključena, baterije zadoščajo za do 4,5 ure, medtem ko se čas delovanja brez te funkcije podaljša na kar 7 ur. Slušalkam je dodana polnilna škatlica, v kateri sta čepka zaščitena, ko ju ne uporabljata, hkrati pa se polnita tudi njuni bateriji.

Kot da vse to ne bi bilo dovolj, so slušalke Huawei FreeBuds Pro tudi prve na svetu z dvema antenama za Bluetooth radijsko povezavo. Čepek ima dve anteni, zato je sprejem signala za stabilnejšo povezavo mogoč v krogu 360°.

Združevanje sveta zvoka s pametnimi funkcijami

Huawei FreeBuds Pro imajo še celo vrsto drugih funkcij, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo. Način za ozaveščanje (Awareness Mode) in glasovni način (Voice Mode) izkoriščata mikrofona, da slišite zvoke okolice, ko na primer prečkate cesto ali se z nekom pogovarjate. Dvojni način povezave (Dual Connection) z napravami sistema Android, iOS ali Windows pa omogoča preprosto preklapljanje med napravami, ne da bi bili zato vezani na eno blagovno znamko.

Huawei FreeLace Pro: Stilski videz podkrepljen z aktivnim dušenjem hrupa

Brezžične slušalke z ovratnim delom Huawei FreeLace Pro so podedovale barvit stilski videz prejšnjih modelov. Odlikuje jih aktivno dušenje hrupa z dvema mikrofonoma, izboljšana kakovost zvoka, 24-urno trajanje baterije, hitro polnjenje in preprosto povezovanje, kar pomembno izboljša uporabniško izkušnjo.

Barvite in modne ustvarjajo nove trende

Oblika ovratnega dela slušalk Huawei FreeLace Pro je prilagojena ergonomiji nošenja. Lahki okvir iz zlitine niklja in titana je prevlečen s silikonsko umetno kožo za čim boljše udobje in prilagajanje telesu uporabnika. Ohišje je prav tako preprosto zložiti na manjše mere, da med neuporabo ne moti, ko pa slušalke potrebujete, hitro »skoči« v prvotno obliko.

Aktivno dušenje vse do 40 dB

Ker se pogosteje zadržujete v mestnem okolju, so tudi slušalke Huawei FreeLace Pro pridobile sposobnost aktivnega dušenja hrupa. Z dvema visoko občutljivima mikrofonoma, eden zaznava zvoke v ušesnem kanalu, drugi pa v okolici, sta zvočna gonilnika sposobna oblikovati »proti« zvok in neželene zvoke zadušiti vse do 40 dB.

Huawei FreeLace Pro

Ko se pogovarjate z nekom ali želite biti le pozorni na okolico in uporabljate slušalke z aktivnim dušenjem hrupa, morate čepke vzeti iz ušes. Da vam tega ni treba početi, imajo tudi slušalke Huawei FreeLace Pro vgrajen način za ozaveščanje (Awareness Mode). Vključite ga z dvosekundnim dotikom levega ušesnega čepka, nakar normalno slišite vse, kar se dogaja okoli vas, čeprav sta čepka še vedno na svojih mestih. Zaradi tega ste bolj pozorni na okolico, kar predvsem v urbanem okolju dobro vpliva tudi na vašo varnost.

Odlično dušenje za kakovostnejše telefonske pogovore

Poleg aktivnega dušenja hrupa okolice z dvema mikrofonoma imajo slušalke Huawei FreeLace Pro hrup odlično dušijo tudi med telefonskim pogovorom. Za ta namen imajo prilagodljiv sistem treh mikrofonov, ki oslabi hrup okolice ali piš vetra, poveča jasnost klica, medtem ko ohrani značaj človeškega glasu. Tudi ko klic opravljate v najbolj hrupnem okolju, na primer na podzemni železnici, zraven glasnega gradbišča ali medtem ko močno piha, je komunikacija s sogovornikom preprosta in jasna, kot bi stala iz oči v oči.

Večji dinamični gonilniki za boljšo kakovost zvoka

Poleg zmogljivega dušenja hrupa morajo odlične slušalke nuditi tudi visoko kakovost zvoka. Slušalke Huawei FreeLace Pro ga dosegajo z velikim 14 milimetrskim dinamičnim gonilnikom v ušesnem čepku. Izdelan je iz izboljšanega materiala, natančneje iz visoko trdne in lahke zlitine magnezija in aluminija, vključuje pa tudi neodvisno cevko za nizke tone (base) za kakovost zvoka na vseh treh glavnih frekvenčnih območjih.

Ker so slušalke Huawei FreeLace Pro sposobne ustvariti pomirjajočo tišino in vrhunsko kakovost zvoka, so idealne tudi za priložnosti, ko želite v miru nekaj časa uživati v kakovostni glasbi.

Priključek za hitro polnjenje in seznanjanje

Slušalke Huawei FreeLace Pro podpirajo inovativno tehnologijo Huawei HiPair s katero jih je mogoče s pametnimi telefoni, tabličnimi ali osebni računalniki povezati preko priključka USB tipa C. Ko so povezane, se na napravi samodejno odprlo okno za seznanjanje preko Bluetooth povezave, hkrati pa se polni baterija.

Dejstvo je tudi, da vse pogosteje ene slušalke uporabljate z več različnimi napravami. Z dvojnim klikom se bodo slušalke Huawei FreeLace Pro samodejno povezale s prej priključeno napravo. Preklapljanje med njimi je zato hitrejše in mnogo bolj priročno.

24-urna življenjska doba baterije

Slušalke Huawei FreeLace Pro določajo nove standarde, tudi ko gre za življenjsko dobo baterije. Vgrajeno imajo namreč litij ionsko baterijo s tremi celicami kapacitete 150 mAh, ki zadošča za do 24-urno uporabo. Omogočajo pa tudi hitro polnjenje. Samo 5-minutna povezava s pametnim telefonom, tabličnim ali osebnim računalnikom preko priključka USB tipa C bo zadoščala za naslednjih do 5 ur poslušanja glasbe.

Cena in razpoložljivost

Brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro bodo meseca oktobra na voljo v zamrznjeni srebrni, keramični beli ali črni barvi po priporočeni ceni 199 €.

Že septembra pa bodo na voljo slušalke FreeLace Pro v grafitno črni, barvi zelene smreke ali beli barvi jutranje zarje po priporočeni ceni 119 €.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.