Novi iPhone 12 Pro Max bo razočaranje

Vsaj tako pravijo poznavalci Applovih izdelkov. Kljub mnogim domnevanjem, da bo nov model občutno zmogljivejši od svojih predhodnikov, najbolj nedavne informacije namigujejo ravno nasprotno. Novo »jabolko« naj bi bilo deležno kar najmanjših izboljšav v zmogljivosti v vsej zgodovini iPhone telefonov.

iPhone 12 Pro Max naj bi imel le za 16 % hitrejšo zmogljivost procesorja kot lanski iPhone 11, medtem ko bo njegova grafika od predhodnikove boljša za bore 4 %. Dobra novica je, da bo hitrost polnilnika sicer višja kar za 22 %. Vendar bi od vodilnega proizvajalca pametnih telefonov, še posebej pa od trenutno najboljšega 5-nanometrskega čipa, ki ga vgrajujejo v svoje naprave, pričakovali veliko več.

Battery Low

Zakaj se je podjetje odločilo za tak radikalen »downgrade«? Odgovor je preprost: Applovi razvijalci so s tem »šparanjem« želeli podaljšati življenjsko dobo baterije, ki bo pri novem modelu kar precej »ogrožena«. Veliko baterije bo namreč »žrlo« omrežje tehnologije 5G, ki bo pri 12-ki novost. Poleg tega bo baterija v novem iPhone-u za 10 % manjša od tiste v iPhone-u 11. Čip A14, ki bo vgrajen v novi model iPhone-a, bo namreč omogočal večjo učinkovitost naprave za povezovanje z omrežjem 5G, ne pa tudi daljše življenjske dobe baterije.

Ker želi Apple znižati cene svojih naprav za boljše konkuriranje svojim rastočim tehnološkim rivalom, bo novost najnovejšega modela tudi to, da mu v škatli več ne bodo priloženi pripadajoči polnilni kabel in EarPodsi.

Se pa zvesti kupci iPhone-ov lahko veselijo večjega zaslona in možnosti brezžičnega polnjenja.

Prejšnji članekSmo na začetku bikovskega trenda kriptovalut?
Naslednji članekHuawei predstavil dvoje vrhunske slušalke z aktivnim dušenjem hrupa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.