Huawei spodbuja inovativnost razvijalcev z naprednimi tečaji na konferenci Web Summit

Eden največjih ponudnikov pametnih telefonov Huawei v sklopu tehnološke konference Web Summit organizira mojstrske tečaje #EmpowerInnovations, na katerih bo razvijalcem ponudil nova znanja, s katerimi bodo lahko dosegli še več uporabnikov, ter jim predstavil potencial in priložnosti rastočega trga z aplikacijami.

Web Summit, ki se odvija med 2. in 4. decembrom v Lizboni, velja za največjo tehnološko konferenco na svetu. V sklopu serije spletnih mojstrskih tečajev bo Huawei močno prisoten, razvijalcem in partnerjem s celega sveta pa bo omogočil dragocen vpogled v razvoj ekosistema HMS, jim predstavil vertikalne rešitve, z njimi delil uspešne poslovne primere iz prakse in jih seznanil z zadnjimi posodobitvami platforme HMS Core. Predavanja so del Huaweieve zaveze, da bo pomagal razvijalcem inovirati in uveljaviti njihov potencial pri distribuciji aplikacij na vse konce sveta.

»Želimo si, da bi razvijalci z mednarodno širitvijo in partnerstvi uspeli približati svoje aplikacije čim širšemu občinstvu,« je dajal Wang Yanmin, predsednik oddelka za globalna partnerstva in ekološki razvoj pri podjetju Huawei Consumer BG. »Z mojstrskimi tečaji #EmpoweInnovations želimo razvijalce opremiti z ustreznimi znanji in orodji za uspešen pristop k novim tujim trgom in jim omogočiti dostop do donosnega kitajskega trga.«

Vrhunski strokovnjaki delijo svoje znanje

V sklopu mojstrskih tečajev sodelujejo strokovnjaki s področja razvoja aplikacij in mednarodnega poslovanja iz različnih panog, med drugim raziskovalno podjetje CCS Insight, ponudnik mobilnih finančnih storitev Moven, platforma za nagrajevanje Lootboy in trgovska veriga Lenta, prav tako pa tudi ključni predstavniki podjetja Huawei, ki bodo delili svoja spoznanja in izkušnje s področja distribucije aplikacij in poslovnih partnerstev.

Mojstrski tečaji #EmpowerInnovation se bodo v sklopu konference Web Summit odvili po naslednjem urniku:

Partnerstvo za finančno vključenost (Partnership for financial inclusion)

Petek, 4. december, 14.30 po slovenskem lokalnem času

Vsebinski poudarki: Finančna industrija se hitro spreminja, saj tehnologija ustvarja nove priložnosti. Partnerstva so pri tem ključnega pomena. Huawei bo postregel z vpogledom v trenutno stanje in razmišljanji o tem, kaj je potrebno za konstanten uspeh.

Predavatelji:

  • Siri Borsum, podpredsednik oddelka za vertikalne ekosisteme in partnerstva, Huawei
  • Brett King, avtor knjižne uspešnice The Rise of Technosocialism, ustanovitelj podjetja Moven in voditelj radijske oddaje BreakingBanks

Rasti na Kitajskem, zmagovati s trgovino AppGallery (Grow in China, Win with AppGallery)

Petek, 4. december, 17.30 po slovenskem lokalnem času

Vsebinski poudarki: Na predavanju bo Huawei predstavil svojo belo knjigo razvoju globalnih aplikacij na Kitajskem, podal uporabne nasvete za uspešno lansiranje aplikacij na Kitajskem ter ponudil vpogled v pridobivanje uporabnikov in monetizacijo.

Predavatelji:

  • Ilya Fedotov, vodja oddelka za globalna partnerstva in ekološki razvoj, Huawei Consumer BG
  • Gavin Kinghall Were, vodja razvoja poslovnih rešitev, Huawei Consumer BG
  • Sami Qasem, vodja oddelka za vsebino, Huawei Consumer BG
  • Tan Xuanmo, višji pravni svetovalec, Huawei Consumer BG

Raziščite spreminjajoči se svet e-trgovine (Explore the changing world of e-commerce)

Petek, 4. december, 18.30 po slovenskem lokalnem času

Vsebinski poudarki: Industrija e-trgovine raste. Na predavanju bodo strokovnjaki področja skupaj s Huaweievimi partnerji razpravljali o svojih dosedanjih izkušnjah, izzivih in priložnostih za nadgrajevanje uporabniške izkušnje, ki jo omogočajo nove tehnologije.

Predavatelji:

  • Peter Gauden, vodja marketinga za ekosistem WEU
  • Gavin Kinghall Were, vodja razvoja poslovnih rešitev, Huawei Consumer BG
  • Andrew Kuschel, izvršni direktor, Lootboy
  • Dmitry Bogod, glavni direktor za marketing in strategijo, Lenta

Vsi zainteresirani za pridobivanje novih znanj na tem področju, se lahko na predavanja registrirajo prek naslednje povezave: https://admin.cilabs.net/rsvp/multi-events/0b272345516ddc0cd41e0ca00f3b23e0/invitation/

Huawei naznanil zmagovalce globalnega natečaja za razvoj inovativnih aplikacij

zmagovalci

V duhu predavanj na konferenci Web Summit je Huawei naznanil tudi zmagovalce nedavnega natečaja AppsUp, na katerem so se razvijalci s celega sveta pomerili pri razvoju uporabnih aplikacij z implementacijo platforme HMS Core.

Na natečaju je sodelovalo več kot 3000 ekip iz več kot 170 držav, ki so na koncu razvili skoraj 1000 aplikacij, vse z integriranimi zmožnostmi platforme HMS Core. HMS Core je zbirka Huaweievih razvojnih kompletov in storitev, ki jo sicer uporablja več kot 2 milijona registriranih razvijalcev in več kot 100.000 aplikacij s celega sveta. Aplikacije, ki so jih sodelujoče ekipe na natečaju predstavile, so prinesle inovativne rešitve na različna področja, med drugim zdravje, izobraževanje, kmetijstvo, okoljevarstvo, transport in varnost.

V Evropi je dvajset finalistov, izbranih s strani sodniške komisije in javnosti, prejelo denarne nagrade v višini 20.000 ameriških dolarjev in promocijo aplikacij v trgovini AppGallery.

Finalisti izbora za najboljšo aplikacijo: Scoolio (Nemčija), Pocket Code (Avstrija), Complete Rhythm Trainer (Belgija), Marble AR (Nemčija) in Runbit (Švedska)

Finalisti izbora za najbolj družbeno vplivno aplikacijo: Plantsnap (ZDA), Learn 34 Languages (Moldavija) in Earthquake Network (Italija)

Finalisti izbora za najboljšo mobilno igro: Spingram (italija), Streamer Sim Tycoon (Finska) in 100 Doors: Escape from School (Srbija)

Nagrada za najbolj priljubljeno aplikacijo je bila podeljena aplikaciji Peaklens (Italija), ki je prejela največ glasov in se lahko pohvali z največjim številom prenosov. Častne omembe med najbolj priljubljenimi pa si je prislužilo še 12 aplikacij, med drugim Virtual Assistant DataBot: Artificial Intelligence (Italija), Sun Locator Lite (Švica) in Blackout Age (Poljska).

Več informacij o natečaju AppsUp se nahaja na naslovu https://bit.ly/3qfhPfO.

AppGallery: Ena od treh največjih trgovin z aplikacijami

Vse aplikacije razvite v sodelovanju s podjetjem Huawei, kakor še tisoče drugih, lahko uporabniki najdejo v trgovini AppGallery, ki velja za eno od treh največjih tovrstnih platform na svetu. Na mesečni ravni povezuje več kot 500 milijonov aktivnih uporabnikov iz več kot 170 držav in regij. V podporo trgovini je Huawei razvil tudi vsestranski iskalnik Petal Search, ki uporabnikom na enem mestu pomaga poiskati vse želene aplikacije in multimedijske vsebine.

Obe platformi lahko uporabniki med drugim preizkusijo na novem telefonu Huawei P smart 2021, prav tako pa na telefonih najnovejše serije Mate 40, ki vključuje modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+. Poleg teh je Huawei nedavno predstavil še novi pametni uri Watch GT 2 Pro in Watch Fit, brezžične slušalke FreeBuds Pro in FreeLace Pro ter računalnike MateBook D14, MateBook D15, MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro.

Več informacij: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.