sobota, 19 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Novice partnerjev Huaweiev ekosistem dosegel nov mejnik – ima že 1,6 milijona razvijalcev s...

Huaweiev ekosistem dosegel nov mejnik – ima že 1,6 milijona razvijalcev s celega sveta

Na 19. Kitajski internetni konferenci je Huawei predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Uporaba ekosistema HMS naglo raste. Dosegel je že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta in jih ima tako 32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, število registriranih Huaweievih razvijalcev pa se je povzpelo že na 1,6 milijona, kar pomeni 76-odstotno medletno rast. Razvijalci so različne funkcionalnosti platforme HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

Huawei že več kot 30 let tesno sodeluje s partnerji v želji po zagotovitvi boljše digitalne povezanosti ljudi in skupnosti po celem svetu. Pri Huaweiu zagovarjajo vidik, da v svetu, ki vedno bolj sloni na digitalnih tehnologijah, nihče ne bi smel ostati zadaj. Zato ves čas spodbujajo inovativne razvijalce k uporabi ekosistema HMS za razvoj boljše in pametnejše digitalne izkušnje za uporabnike. Huawei je že pred časom začel s posebnim pospeševalnikom Shinning Star s skladom milijarde ameriških dolarjev za podporo razvijalcem, program pa je do zdaj pomagal razviti že več kot 10.000 aplikacij.

»AppGallery, Huaweieva uradna platforma za distribucijo aplikacij, je dostopna v več kot 170 državah in regijah sveta. S takšno pokritostjo upamo, da nam bo uspelo deliti lokalne digitalne inovacije s celim svetom. Želimo si, da bi vsaka inovativna aplikacija, ki jo razvijajo naši globalni partnerji, dosegla vseh 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav,« je dejal Zhang Ping’an, predsednik oddelka za potrošniške storitve v oblaku pri podjetju Huawei Consumer BG. Visokokakovostne storitve in vsebino pa so uporabnikom po celem svetu že prinesle tudi številne Huaweieve aplikacije, kot so Huawei Video, Huawei Music in Huawei Reader.

Z inovativnimi storitvami, kot je rešitev Quick Apps, ki omogoča uporabo aplikacij z enim samim klikom in brez njihove namestitve, je Huawei uporabnikom omogočil tudi pametnejšo in priročnejšo uporabniško izkušnjo digitalnega življenja. Vse to sloni na platformi Huawei Ability Gallery, ki jo poganja tehnologija Huawei AI in je zasnovana tako, da zlasti manj veščim uporabnikom pomaga pri uporabi različnih storitev in s tem uporabniško izkušnjo dvigne še stopničko višje. Tako na primer poskrbi za predloge aplikacij, za katere oceni, da jih uporabnik v danem trenutku potrebuje, prikaz uporabniku zanimive vsebine in pametnih kartic z različnimi informacijami, od vremena do bližnjih znamenitosti na zemljevidu.

Huawei je za razvijalce in partnerje odklenil platformo HMS Core in jim dal na voljo svoje čipe, naprave in zmogljivosti v oblaku, s tem pa omogočil dostop do orodij za strojno učenje (Machine Learning Kit), platforme umetne inteligence HiAI, pogona za rešitve v razširjeni resničnosti (AR Engine) ter drugih. Nova različica platforme HMS Core z oznako 5.0, ki je že dostopna, pa dodatno odklepa zmožnosti Huaweieve programske in strojne opreme za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pri tem velja poudariti, da Huawei prek storitve AppGallery Connect razvijalcem po celem svetu ponuja popolno podporo pri razvoju njihovih aplikacij in inovacij.

Trenutno obratuje šest regijskih centrov za ekosistem HMS, inovacije na tehnološkem področju in področju razvoja aplikacij pa Huawei spodbuja prek programov DigiX Lab, Huawei Developers, Huawei Developer Day in drugih.

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,183FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene izletniške točke se spraznijo, narava pa je v svojem menjavanju...

Kje je bil tvoj dom na Zemlji stotine milijonov let nazaj?

Z novim digitalnim zemljevidom ti paleontologi ponujajo nov pogled na tvoje rojstno mesto skozi stoletja in ti predstavijo dinozavre, ki so živeli na tvojem...

Dve seriji iz 90ih, ki sta vredni binge-watcha

Ob naslovu prispevka si zagotovo najprej pomislil na Friendse. Prijatelji so seveda globoko zaznamovali devetdeseta leta, vendar smo za prispevek raziskali še dve seriji,...

Letos nagrade za študentska dela s področja divjadi in lovstva

Če si letos ali v letu 2019 diplomiral, magistriral ali doktoriral s področja lovstva in divjadi, lahko prejmeš finančno nagrado, ki jo podeljuje Strokovno-znanstveni...