Instagram dodaja funkcijo, ki mnogim ne bo všeč

Sankt-Petersburg Russia April 13, 2018: Apple iPhone X on office desk with icons of social media network instagram application on screen. Social network. Starting social media app. Photo taken at company office
Foto: bigtunaonline iz iStock

Instagram spada med najbolj priljubljena družbena omrežja na svetu, saj svojim uporabnikom omogoča deljenje fotografij in videoposnetkov ter povezovanje z ostalimi uporabniki. Zaradi širokega občinstva pa postaja tudi pomembna platforma za oglaševanje, saj so oglasi na Instagramu postali ena izmed najpogostejših oblik oglaševanja na družbenih omrežjih.

Več oglasov na instagramu

Da, na Instagram prihaja še več oglasov! Oglasi se bodo prikazovali v rezultatih iskanja, saj Instagram navaja, da bo podjetjem omogočil oglaševanje s klikom uporabnika na objavo, ki je v rezultatih iskanja. Instagramova objava omenja, da se bodo oglasi prikazovali le uporabnikom, ki aktivno iščejo te vsebine, podjetja ali izdelke. Tiskovna predstavnica podjetja Shenny Barboza pa je za The Verge potrdila, da se bodo oglasi prikazovali za iskane pojme, ki spadajo v kategorijo priporočil in skupnosti. To pomeni, da bi oglase lahko videli pri vseh iskanjih, ki ustrezajo tem kriterijem. Sprememba je trenutno le preizkus, a Instagram načrtuje, da bo prakticiranje novega oglaševanja globalno lansiral v prihajajočih mesecih.

Oglasi na Instagramu bodo videti tako
Oglasi na Instagramu bodo videti tako Foto: on instagram

 Oglasi, ki te opomnijo?

Instagram uvaja tudi oglase, ki te opomnijo na prihajajoče dogodke ali pomembne datume, saj ti o njih pošilja obvestila. Na srečo pa boš obvestila prejemal le, če se za to odločiš. To je predstavil, kot možnost »opomni me«, ki te na dogodek opozori en dan pred njim, 15 minut pred začetkom in ko se dogodek začne.

Junior novinar

VIRThe Verge
Prejšnji članekTudi čmrlji sledijo vedenjskim trendom okolice
Naslednji članekOkoljski vpliv 5 najbolj priljubljenih diet
Monika Martinc

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.