iPhone 15: Katere novosti prinaša novi Applov mogotec?

Iphone 15 prinaša veliko novost
Iphone 15 prinaša veliko novost Foto: on forbes

September je mesec, v katerem Apple predstavi novo serijo svojih naprav.  Petek, 15. september, je dan, ko bo Apple začel s prednaročili na iPhone 15 in Apple Watch, teden kasneje pa bodo nove naprave na voljo za nakup.

Kdaj bo predstavitev iPhona 15?

Predstavitev novih izdelkov bo 12. septembra 2023. Kot je razvidno iz povabila, ki ga je poslal Apple, je podjetje dogodek poimenovalo Wonderlust. Potekal bo v živo iz Apple Parka v Cupertinu v Kaliforniji ob 19. uri po našem času.

Tako kot v primeru preteklih dogodkov bo Apple verjetno predvajal predstavitev iPhona 15 na svoji spletni strani in kanalu YouTube.

Serija iPhone 15, ki je končno združljiva z USB-C

Ena največjih sprememb, ki prihaja v letošnjo linijo iPhone, je dodatek USB-C. Pričakuje se, da bo iPhone 15 prvič opremljen s široko uporabljenimi vrati namesto Applovega lastniškega priključka Lightning. To ni presenetljivo, saj je Apple lani potrdil, da bo izvedel prehod na USB-C, da bo v skladu s prihajajočimi predpisi Evropske unije.

Čeprav poročila kažejo, da bodo vsi telefoni v liniji iPhone 15 dobili vrata USB-C, Applov analitik Ming-Chi Kuo pravi, da bosta le Pro in Pro Max imela koristi od višjih hitrosti prenosa podatkov. Oba premium modela bosta opremljena z vsaj USB 3.2 ali Thunderbolt 3, medtem ko bosta osnovna iPhone 15 in 15 Plus podpirala USB 2.0, pravi Kuo. Kakor koli že, 9to5Mac poroča, da bi morali vsi modeli iPhone 15 imeti hitrejše 35 W stopnje polnjenja zahvaljujoč stikalu.

New fast USB Type-C
Foto: Jan Suchodolski iz iStock

Poleg tega je analitik dobavne verige Ross Young lani poročal, da bodo vsi modeli iPhona 15 opremljeni z dinamičnim otokom. To je sprememba od tega, kar Apple trenutno ponuja, saj vključuje samo izrez v obliki tabletke na iPhone 14 Pro in Pro Max. Tokrat naj bi bile najpomembnejše spremembe, ki prihajajo na iPhone 15 Pro in Pro Max, okvir iz titana, tanjši okvirji in potencialno višja cena.

Kot sta poročala MacRumors in 9to5Mac, imata oba vrhunska modela morda tudi akcijski gumb, podoben tistemu na Apple Watch Ultra. Ta gumb naj bi nadomestil stikalo za izklop zvoka in bi vam lahko omogočil dodeljevanje bližnjic do različnih aplikacij in pripomočkov. In medtem ko so zgodnje govorice nakazovale, da bo Apple zamenjal gumb za glasnost in gumb za vklop na napravah iPhone 15 Pro in Pro Max s polprevodniškimi preklopi, nedavna poročila Kuoja in razkrivalca Unknownz21 kažejo, da bosta za zdaj ostala enaka.

IPhone 15 Pro Max v fazi preimenovanja

IPhone 15 Pro Max je morda prav tako v fazi preimenovanja, Bloombergov poročevalec Mark Gurman pa je lani poročal, da bi Apple lahko spremenil ime v Ultra. Obeta se še ena sprememba, ki jo lahko ekskluzivno dobi iPhone 15 Max: periskopsko lečo z do 6-kratnim optičnim zoomom.

Lodz, Poland April 30 2023 Hand holding new black iphone 14 pro max., editorial use
Foto: valiantsin suprunovich iz iStock

Morda bomo videli tudi nekatere spremembe barv, ki jih Apple vključuje v svojo linijo iPhone 15 Pro. Glede na 9to5Mac bi lahko Apple svojo zlato barvo zamenjal za titan grey. Podjetje bo morda razkrilo tudi novo temno modro možnost, ki jo morda draži z modro, sivo in črno barvno shemo, ki jo je vključila v povabilo na dogodek. Govori se, da bo standardni iPhone 15 na voljo v črni, zeleni, modri, rumeni in roza barvi.

Postopna posodobitev ponudbe Apple Watch

Poleg iPhona 15 bo Apple verjetno razkril tudi svojo najnovejšo linijo pametnih ur – in zaenkrat ne pričakujemo veliko večjih sprememb. O pričakovani posodobitvi vrhunske ure Apple Watch Ultra razen dodajanja temnejšega ohišja iz titana ni veliko znanega, vendar govorice kažejo, da bo Watch Series 9 opremljen s posodobljenim procesorjem S9.

Po besedah ​​Gurmana čip S9 temelji na procesorju A15, ki ga je Apple predstavil z iPhoneom 13. To bi lahko omogočilo večjo učinkovitost in boljšo življenjsko dobo baterije v primerjavi s predhodnikom, ki je opremljen s čipom S8, ki temelji na isti tehnologiji. kot procesorji v prejšnjih dveh modelih Watch.

Druge manjše posodobitve, ki naj bi prišle z Watch Series 9, vključujejo možnost roza barve in možnost pasu z magnetno zaponko. Med letošnjim dogodkom verjetno ne bomo videli nove ure Watch SE, saj se zdi, da je izdelek v dvoletnem ciklu osveževanja in je bil posodobljen lani.

iPhone 15 bo uvedel USB-C
iPhone 15 bo uvedel USB-C Foto: on forbes

AirPods s polnilno torbico, opremljeno z USB-C

IPhone 15 ni edina Applova naprava, za katero se pričakuje, da bo prejela USB-C. Gurman poroča, da Apple načrtuje izdajo posodobljenih slušalk AirPods z USB-C med septembrskim dogodkom.

To je skladno z lansko napovedjo Kua, ki je dejal, da bo Apple leta 2023 lansiral slušalke AirPods s polnilnim ohišjem USB-C. Ni pa jasno, ali bo Apple dejansko posodobil same AirPods – morda bo samo posodobil svoj polnilni ohišje.

Kuala Lumpur, Malaysia - December 2019. The new airpods pro features active noise cancelling and  customizable fit
Foto: Avid Photographer. Travel the world to capture moments and beautiful photos. Sony Alpha User iz iStock

Januarja je Kuo dejal, da bi lahko Apple svojo četrto generacijo slušalk AirPods poslal v drugi polovici leta 2024 ali v prvi polovici leta 2025. Takrat bo Apple morda lansiral tudi nov par cenejših slušalk AirPods po ceni 99 ameriških dolarjev, skupaj z drugo generacijo svojih nadstandardnih slušalk –  AirPods Max. Če je temu tako, nas do velikih posodobitev loči še celo leto ali več.

Toda če se bo Apple letos odločil izdati svojo četrto generacijo slušalk AirPods, bi lahko vključevali čip H2, ki je priložen slušalkam AirPods Pro, izdanim lani, kar bi lahko ponudilo izboljšave glede življenjske dobe baterije in kakovosti zvoka.

Več informacij o iOS 17, macOS Sonoma in drugih

Z novim iPhoneom in uro, ki prihajata, bomo verjetno dobili datume izdaje za iOS 17 in watchOS 10 med Applovim prihajajočim dogodkom. Kar zadeva iPadOS 17 in macOS Sonoma, ju morda ne bomo videli do pozne jeseni, v skladu z nedavnim vzorcem Appla, ki ju ponavadi predstavi oktobra.

Toda različice beta za vsakega od teh operacijskih sistemov so že nekaj časa na voljo in nam dajejo vpogled v to, kaj lahko pričakujemo. Medtem ko iOS 17 prihaja s številnimi majhnimi, a pomembnimi nadgradnjami, vključno z načinom pripravljenosti, prepisi glasovne pošte in aplikacijo Journal, macOS Sonoma dodaja pripomočke, igralni način in profile v Safariju.

Kar zadeva iPadOS 17, Apple dodaja prilagojene zaklenjene zaslone, interaktivne pripomočke, aplikacijo Health in podporo za zunanje spletne kamere in kamere USB. Apple lansira tudi posodobitev za Stage Manager, ki končno omogoča prilagajanje velikosti in orientacije vsakega okna na zaslonu.

Nazadnje bo watchOS 10 vključeval tudi pripomočke, ki bi morali omogočiti hiter dostop do različnih aplikacij. Na voljo so tudi nove funkcije topografskega kartiranja, beleženje razpoloženja in nekaj novih številčnic ure.

To pa še ni vse

Govori se, da Apple dela na nekaterih drugih stvareh, ki se verjetno ne bodo pojavile na dogodku za iPhone 15. To vključuje nekaj novih računalnikov Mac in iPad, za katere Apple običajno organizira dogodek oktobra.

Trang,Thailand. October 24, 2019 : Customer lay down new macbook pro 2019 and iphone 11 pro are space grey colors on bed after receive from the apple store
Foto: Apisorn iz iStock

To jesen pričakujemo nov iMac, 13-palčni MacBook Air in 13-palčni MacBook Pro, ki jih poganja nov Applov interni čip M3. Kar se tiče iPada, govorice kažejo, da bomo morda videli izdajo iPad Mini sedme generacije.

A kljub vsem tem vznemirljivim predstavitvam na obzorju so vse oči še vedno uprte v Apple Vision Pro za 3.499 ameriških dolarjev, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta. V mesecih pred lansiranjem bomo verjetno videli nekaj posodobitev.

 

VIRtheverge.com
Prejšnji članek6 zdravil, ki jih ne smemo jemati ob kavi!
Naslednji članekKuhanje za začetnike: kako pravilno skuhati špagete

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.