iTunes dobiva zamenjavo: Bo to njegov naslednik?

iTunes
iTunes Foto: on pcmag

Apple je po enem letu odstranil oznako »testni« s programov Apple TV, Apple Music in Apple Devices za Windows. Čeprav smo lahko vse tri uporabljali že do zdaj, je s to potezo Apple še uradno potrdil svoje izdelke in jamči za njihovo kakovost. Našteti trije programi nameravajo izboljšati in sčasoma zamenjati izkušnjo iTunes-ov.

Pri zagonu aplikacij je z Applom sodeloval tudi Microsoft – lastnik operacijskega sistema Windows. Že pred tem so pri Microsoftu za Windows 11 razvili podporo Applovemu iCloud Photos. Zdaj predstavljajo še popravljeno in prirejeno verzijo iClouda za operacijski sistem Windows.

Za boljšo uporabniško izkušnjo

Apple TV, Apple Music in Apple Devices naj bi zmanjšale zanašanje uporabnikov na iTunes. Z Apple TV bomo lahko gledali filme iz naše iTunes knjižnice ali naročali nove. Apple Music bo iz naše knjižnice predvajal glasbo in omogočal nakup skladb in albumov. Apple Devices bo poskrbel za ustvarjanje varnostnih kopij, obnavljanje naprav, prenos datotek med njimi in sinhronizacijo različnih Applovih naprav. Tako bo iTunes v resnici nujen le še za poslušanje podcastov in zvočnih knjig.

Tri aplikacije so za zdaj dostopne le uporabnikom Windowsov 10 in 11 na 86-bitnih računalnikih. Ostali bodo lahko še vedno uporabljali iTunes, saj se o umiku podpore ne govori. Vseeno pri Applu pričakujejo, da bo večina presedlala na nove specializirane aplikacije, ki bodo omogočale boljšo uporabniško izkušnjo.

io centers, furnished office, laptop
Foto: websubs iz Pixabay
Prejšnji članekOsem razlogov, zaradi katerih vas lahko srbi anus
Naslednji članekVulkani krivi za nastanek ledene dobe? Se bo to ponovilo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.