Kaj bomo igrali v 2019?

Vsak konec leta »gamerji« po celem svetu manejo roke, medtem ko si ogledujejo sezname računalniških igric, ki so bile najavljene za naslednjo leto. 2019 ni nobena izjema. Pričakujemo nadaljevanja že priljubljenih franšiz in prihod novincev, do katerih pa bomo skeptični, dokler jih ne poskusimo sami.

Resident evil 2 (remake) 25. 1. 2019

Capcom se je odločil, da bo nagradil svoje zveste dolgoletne oboževalce s poslastico iz preteklosti v novi embalaži. Resident evil 2 remake bo mogoče imel moderno grafiko, a način igranja se bo vrnil nazaj v »oldschool« grozljivke preživetja.

Mogoče pa bi moral Capcom razmisliti o kakšni novi Resident evil, ki bi vsebovala takšen »gameplay« in ne s predelavo starih iger potešiti žejo po pravih grozljivkah preživetja, ki jih oboževalci tega žanra ne dobijo pogosto.

Resident Evil 2 - Announcement Trailer

Skulls & Bones ?. ?. 2019

»Johoho in steklenica ruma!« bo vzklikal marsikateri oboževalec iger, ki so »openworld«. Skulls & Bones je piratski RPG, ki ti dovoli postati pirat na visokih morjih

Lahko si izbereš svoj izgled, ladjo, kakšen zaklad boš iskal, s katero morsko pošastjo boš bil bitke … torej naj vam bodo jadra polna vetra, steklenice pa ruma, ko odkrivate svet te ogromne igre.

Metro Exodus 22. 2. 2019

V Sloveniji je ta evropski bratranec Fallouta lepo sprejet in spoštovan član post-apokaliptičnih »streljačin«. V letu 2019 pa se selimo iz temačnih in vlažnih predorov moskovskega metroja in se odpravimo z lokomotivo na ekspedicijo po preostali Rusiji.

Vlaki, mutirani medvedi, kulti, ki častijo ogromno ribo, in ne boste verjeli, v tej igri celo uzremo sonce!

Metro Exodus - gamescom 2018 Trailer [UK]

Anthem 22. 2. 2019

EA-jev ekstremno pozen odgovor na Destiny ne obeta kaj preveč. Gre se za »streljačino« v »odprtem svetu«, ki temelji na co-op igranju in RPG elementih. In seveda je dogajanje znanstveno fantastično. Zveni znano in precej prežvečeno.

Tudi sam izdajatelj (EA) ne vzbuja preveč navdušenja. Verjetno bo treba za vsako malenkost dokupiti DLC. A kaj vemo. Mogoče nas bo pa tale…khm…kopija…khm presenetila s svojo izvirnostjo.

Anthem Official Cinematic Trailer (2018)

Jedi: Fallen order ?. ?. 2019

Za vse ljubitelje Vojne zvezd prihaja v letu 2019 možnost, da preživijo zadnje dneve obstoja jedijev. Na žalost o tej igri ne vemo še ničesar specifičnega, niti datuma izida, vemo pa le to: sabljanja z laserskimi meči ne more pokvariti nič!

"Naj vas sila vodi..."
“Naj vas sila vodi…”

Doom Eternal ?. ?. 2019

Možato zagodrnjaj, »pumpni« šibrovko in stopi v škornje priljubljenega »Doomguya« ter zidove ter ulice popackaj z demonskimi možgani, črevi, krvjo, možgani pa tudi ledvicami, če želiš. Kakršnokoli ostalo opisovanje in tehnično govorjenje bi samo pokvarilo navdušenje testosteronskega nagona razstreljevanja vsega, kar vidiš pred sabo, ki ga ta igrica ponuja.

DOOM Eternal – Official E3 Teaser

Biomutant ?. ?. 2019

Tale igra pa kar zaudarja po izvirnosti. V Biomutantu si kosmata kepica (nekaj podobno veverici), ki v post-apokaliptičnem svetu pomaga svoji strani priboriti Drevo življenja. Šest različnih vrst živali se bori za drevo v tej RPG igri.

Baje bomo lahko »kung fujali«, razstreljevali in se praskali po bradi ob izbiri, katerim žvercam bomo priborili drevo. Čeprav je podjetje, ki bo izdalo to igro, novinec, pa na programerskih in voditeljskih stolčkih sedijo veterani kovaštva računalniških iger.

Biomutant - Gameplay Trailer | Gamescom 2018

Seveda pa to ni vse, kar nas pričakuje v naslednjem letu. Oh, kje pa. Ravno zaradi tega smo se odločili, da nadaljujemo ta seznam kar še v naslednjem članku, ki pa pride kaj kmalu.

Katere od teh pa se ti najbolj veseliš?

Prejšnji članekDelo v hostlu – sanjska študentska služba
Naslednji članekRazveselite svoje bližje s prazničnim darilom zvokov duhovnega gospela

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.