Delo v hostlu – sanjska študentska služba

Veliko študentov si v času študija želi še kakšnega dodatnega zaslužka in zato poišče študentsko delo.  Službo najpogosteje dobijo na področju strežbe, kadrovskega dela, lažjih fizičnih del, varstva otrok, učenja tujega jezika, itd. Ena izmed služb, ki je med mladimi zelo priljubljena, pa je delo v hostlu. Zakaj?

V hostle večinoma prihajajo tako imenovani »backpackerji«, ki z nahrbtnikom potujejo po Evropi oz. svetu. Gre za mlade, radovedne, vedoželjne in avanturistične ljudi. Delo v hostlu omogoča, da spoznaš ljudi z vsega sveta, se z njimi pogovarjaš o njihovem življenju, kulturi, delu, šolstvu, hrani, glasbi in še marsičem drugem, kar te zanima. Tudi sam gostom pomagaš pri spoznavanju čudovite Slovenije in odkrivanju njenih skritih kotičkov, pokrajin. Poleg tega, da skrbiš za prijavo in odjavo gosta, je tvoja najpomebnejša naloga ta, da skrbiš za dobro počutje vsakega gosta. Lahko si zamislimo, kako pomembno je, da se v tuji državi počutimo dobrodošli, sprejeti in varni.

Če si komunikativen, prijazen, nasmejan, po duši popotnik, rad delaš z ljudmi in si želiš za recepcijsko mizo spoznavati svet in čudovite popotnike, je to delo pravšnje zate. Sedaj pa hitro poglej, ali v tvoji okolici že iščejo receptorja v hostlu!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.