Kako deliti fotografije med napravami Huawei?

Zaradi sodobnega življenjskega sloga imate več kot eno pametno napravo, z njimi pa pridejo tudi težave. Ena od najbolj perečih je iskanje fotografij in video posnetkov na različnih, še poseben, če ste pozabili, kam ste jih shranili.

Da bi bilo vaše življenje lažje, je Huawei z družino Huawei P40 podprl galerijo fotografij in video posnetkov, ki se »razprostira« prek pametnih naprav. S tem pa ponudil preprosto iskanje, saj iznajdljiva rešitev omogoča, da hitro najdete selfi fotografijo, ki ste jo posneli s pametnim telefonom ali skico ustvarjeno na tabličnem računalniku, ne oziraje se, kje sta.

Porazdeljen datotečni sistem napravam omogoča skupno rabo datotek

Sistem EMUI 10.1 prvič predstavljen na pametnih napravah družine Huawei P40 vam omogoča, da datoteko urejate ali jo daste v skupno rabo, neodvisno od naprave. Huaweieva porazdeljeno galerijo deluje, če so naprave priključene v isto brezžično omrežje Wi-Fi, obenem pa je na vseh isti Huaweiev uporabniški račun. Ko sta pogoja izpolnjenja, lahko na primer fotografijo shranite na drugem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku in jo po potrebi hitro najdete in prenesete na napravo družine Huawei P40.

Prednost pristopa je, da čeprav vam je datoteka na razpolago, ne zaseda dragocenega pomnilnika pametnega telefona. Galerija porazdeljena na več napravah fotografije in video posnetke tudi kategorizira in opremi s podatki, ki vam povedo, kje so shranjene in v kakšni obliki. Zato lahko v iskalno polje na primer vpišete besedo »cvetlica« in dobite seznam vseh, ki so skladne s tem iskalnim pojmom. Potem pa jih lahko delite s prijatelji ali lokalno shranite na polnilniku trenutno uporabljene naprave.

Kako iskati fotografije, shranjene v drugih napravah?

Fotografijo vedno najdete v dveh korakih. Predno pa se jih lotite, poskrbite, da so vse naprave, na katerih je lahko shranjena, vklopljene.

  • Korak številka 1: Naprave morajo biti priključeno v brezžično omrežje Wi-Fi. Na vseh morate biti tudi vpisani z istim uporabniškim računom Huawei.
  • Korak številka 2: Prižgite vmesnik Bluetooth in v razdelku nastavitev »povezave« omogočite funkcijo »sodelovanje med več napravami«.

Zdaj že lahko odprete aplikacijo Galerijo, saj bo poleg iskalnega polja v razdelku »albumi« tudi možnost iskanja na tej napravi ali iskanje na drugih napravah.

Huawei je porazdeljeno galerijo uvedel, ker je vse več uporabnikov prisiljeno sočasno uporabljati več naprav, s tem pa se pojavi tudi težava iskanja datotek, ki so lahko shranjene na eni ali na drugi. S pomočjo te možnosti so vaši najbolj pomembni življenjski trenutki na napravi družine Huawei oddaljene le nekaj dotikov zaslona.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.