Kakšen tiskalnik rabim za delo in študij od doma v času koronavirusa?

print, printer, printing
Foto: OpenClipart-Vectors iz Pixabay

Ko so vse tiskalnice zaprte in je tiskanje dokumentov močno oteženo, je pametno iti v nakup tiskalnika. Ker pa vemo, da si želiš lastiti najboljši možen tiskalnik za lastno uporabo, smo pri strokovnjakih preverili kakšen tiskalnik potrebuješ. Bo dovolj osnovni tiskalnik ali boste orali razmisliti o nekoliko bolj sposobnih tiskalnikih, ki omogočajo dodatne funkcije.

Za kaj točno ga boš potreboval?

Ali potrebuješ tiskalnik le za tiskanje dokumentov ali boš od njega zahteval še kaj drugega. Večina današnjih tiskalnikov je multifunkcijskih oziroma večnamenskih, ki omogočajo tudi skeniranje, kopiranje in faksiranje.

Prav večnamenski tiskalniki postajajo vedno bolj priljubljeni za domačo uporabo, saj prinašajo več prednosti. Njihov nakup je cenejši kot če bi kupoval vsako napravo posebej. Obenem pa ti ni treba skrbeti, če boš moral kdaj ne le natisniti temveč tudi kopirati ali skenirati dokument.

Specifikacije tiskalnikov

Čeprav nanje nismo tako pozorni kot ob nakupu telefona, so vseeno nekaj na kar je pametno biti pozoren. Povejo nam marsikaj, kar nam bo pomagalo pri izbiri. Hitrost tiskanja (tudi kopiranja in skeniranja), ločljivost kopiranja (tudi tiskanja in skeniranja), funkcije, tehnologija, zoom, povezljivost interneta, velikost predala za liste in velikost medijev. To so specifikacije, ki spadajo med tiste najbolj pomembne, trik pa je preprost.

Hitrost tiskanja: 10 podob na minuto, 6 podob na minuto za barvno.

Hitrost kopiranja: 4 podobe na minuto, 2 podobi na minuto za barvno.

Hitrost faksiranja: 13,500 bitov na sekundo.

 

Povezljivost naprave

Večina naprav danes omogoča več možnosti povezovanja. Čeprav je Wi-Fi najbolj priljubljena in razširjena možnost, pa so tudi druge, ki nam lahko olajšajo delo.

  • USB
  • Ethernet
  • Wi-Fi
  • NFC
  • Cloud (Oblak)
  • SD kartica

Laserski ali brizgalni tiskalnik

Vsak izmed njiju ima svoje prednosti, ki jih lahko pripišemo določeni uporabi in željam. Laserski tiskalniki imajo načeloma dolgotrajnejši rok uporabe izpisov, so zelo zanesljivi tudi po več mesecih stalne uporabe in boljša kvaliteta tiska na slabšem papirju. Brizgalni tiskalniki pa so dražji, ponujajo boljše tiskanje fotografij, so nekoliko bolj varčni in ekološki.

Oboji so prava izbira za pravo osebo. In točno pri tem vam lahko pomagajo strokovnjaki. Strokovnjaki pri podjetju Secop ti lahko nudijo najboljše svetovalne možnosti glede nakupa tiskalnikov, ki se odlično ujema z odlično ponudbo tiskalnikov, ki jih imajo na voljo.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSpaceX sateliti bodo precej bližje Zemlji, kot je bilo sprva dovoljeno
Naslednji članekJutri se za maturante začenja matura

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.