MatePad Pro: Idealni tablični računalnik za učenje, delo in zabavo

Preteklo leto je v naša življenja prineslo veliko sprememb. Dom je postal pisarna, učilnica in obenem telovadnica, medtem ko smo se po nakupih vse pogosteje odpravili na splet. Spremenjene navade pa zahtevajo napravo, ki jim bo v celoti kos. Na primer vrhunski tablični računalnik Huawei MatePad Pro.

Kot kategorija naprav z nizkim stroškom lastništva so se tablični računalniki nenehno prilagajali spremembam pričakovanj uporabnikov. Slednjim je Huawei namenil družino MatePad, s katero se osredotoča na doseganje optimalnega ravnotežja med zabavo, izobraževanjem in delom. Najbolj pa bo vsem potrebam in željam zadostil tablični računalnik MatePad Pro, saj poleg optimalne kombinacije zmogljivosti in programske opreme nudi tudi možnost uporabe elektronskega pisala M-pencil, funkcijo zaščite oči in popolnoma varen otroški kotiček, znotraj katerega ni neprimernih vsebin in drugih nevarnosti digitalnega sveta. Lastnosti, zaradi katerih ta tablični računalnik ni zgolj orodje, temveč pravi spremljevalec v vseh primerih uporabe.

Estetika predhodnikov s sodobnimi oblikovalskimi smernicami

Zasnova ohišja je tipično minimalistična in se spogleduje z načelom »manj je več«. Tablični računalnik namreč odlikuje gladka površina brez nepotrebnih elementov s plastičnimi pokrovčki nad antenami v okvirju in na hrbtišču, medem ko so odprtine za priključke in zvočnike simetrično razporejene. Tanki in prijetno ukrivljeni robovi obenem zagotavljajo prijeten in predvsem udoben oprijem.

Eleganten tablični računalnik je narejen za izjemno prenosljivost, saj je opremljen s 27,43-centimetrskim (10,8-palčnim) zaslonom z izjemno tankimi robovi. Zaslon tako pokriva kar neverjetnih 90 % površine prednje ploskve, kar je izjemen dosežek na tem področju. Z gostoto okoli 280 slikovnih pik na palec ter odličnim prikazom barvnega obsega DCI-P3 pa se odlično odreže tako pri prikazovanju video posnetkov, kot tudi besedila. Vgrajena je namreč tehnologija »Huawei ClariVu«, ki z uporabo algoritmov za prilagajanje dinamičnega obsega vsebine poskrbi za prikaz živih barv in bogatih podrobnosti.

Sistem na čipu Kirin 990 za brezhibno delovanje

V tablični računalnik MatePad Pro je vgrajen sistem na čipu (procesor) Kirin 990, izdelan v 7-nanometrskem procesu z integriranimi jedri arhitekture Da Vinc za podporo umetni inteligenci, posebej primerni za podporo učnim in delovnim procesom. Medtem pa baterija s kapaciteto 7250 mAh zagotovi do 12 ur delovanja. Napajalnik moči 20 W baterijo v 30 minutah napolni dovolj, da tablični računalnik brezhibno deluje naslednje tri ure, na voljo pa je tudi brezžično (15 W) in povratno brezžično (7,5 W) polnjenje.

Učinkovito orodje s podporo umetne inteligence

Tablični računalnik Huawei MatePad Pro z vgrajenim mikrofonom spremlja in pomaga odpraviti hrup okolice, v prvi vrsti zato, da so video konference in video klepeti nesporne kakovosti. Pomembno je namreč, da razumete vsako izgovorjeno besedo in vsak stavek, ne oziraje se, ali delate oziroma se na daljavo izobražujete. Poleg tega računalnik ponuja dodobra premišljene funkcije, kot sta elektronsko pisalo in navidezna zaslonska tipkovnica, s katerima lahko vedno delamo zapiske in opombe, brez potrebe po fizični tipkovnici. Po zaslugi aplikacije Nebo pa je na voljo funkcija prepoznave rokopisa, ki vas lahko reši, ko je pomembna hitrost zapisovanja.

Huawei se zaveda pomena varovanja vaših oči, zato tablični računalnik MatePad nudi številne funkcije zaščite. Način udobja (Eye Comfort) filtrira modro svetlobo, ki predvsem v večernih urah lahko slabo vpliva na vaš bioritem. Deluje skladno s tehnologijo za izboljšavo slike ClariVu in je potrjen od nemškega inštituta TÜV Rheinland. V tablični računalnik je vgrajena tudi vrsta tipal, ki jih ta uporablja za podporo drže, prilagajanje svetilnosti ter opozorila na tresljaje in razdaljo gledanja, ko deluje v otroškem načinu. Vključen pa je tudi način e-knjiga, ki s prilagajanjem kontrasta, svetilnosti, ostrine in nasičenosti barv zagotavlja udobno in zdravo izkušnjo branja.

Za uravnotežen čas med delom in zabavo

Medtem ko sta delo in izobraževanje nedvomno pomembna, pri njiju ne morete biti uspešni, če si ne vzamete dovolj časa za sproščanje in zabavo. Večina tabličnih računalnikov na trgu ima vgrajena dva zvočnika, zato MatePad Pro s štirimi izstopa tudi v tej lastnosti. Pečat zvočnemu sistemu je dalo podjetje Harman Kardon, ki je zagotovilo za bogat in močan zvok. Ni važno, ali tablični računalnik uporabljate za učenje ali za zasluženo zabavo po akademskih uspehih, pričaral vam bo nepozabno zvočno izkušnjo.

Zmogljive funkcije pametne interakcije

Tablični računalnik MatePad Pro vključuje vrsto funkcij za izboljšanje produktivnosti v okolju EMUI 10.1. Možnost sočasnega odprtja ene aplikacije v dveh oknih (Huawei APP Multiplier) popolnoma izkoristi prednosti velikega zaslona, ko je v panoramskem načinu. Do tri aplikacije so lahko hkrati odprte v samostojnih oknih (Huawei Multi-window), kar olajša delo in izmenjavo podatkov, funkcija sodelovanja na več zaslonih (Huawei Share) pa omogoča brezhibno rabo več naprav. Z njo lahko na primer zaslon pametnega telefona »odprete« na zaslonu tabličnega računalnika, zato je prenos datotek po načelu »povleci in spusti« med obema hiter in preprost.

Tablični računalnik MatePad Pro je prepričljiva izbira za strokovnjake, študente in za vrsto drugih uporabnikov, tudi če želite zadostiti le potrebo po raznovrstnem, kakovostnem in zabavnem preživljanju prostega časa. Se vam zdi, da je primeren tudi za vas?

Posezite po ustvarjalnih aplikacijah

Tablični računalnik Huawei MatePad Pro je opremljen s trgovino AppGallery, ki z več kot 650 milijoni uporabnikov velja za eno od treh največjih na svetu, v katerih najdete aplikacije, ki bodo podkrepile raznovrstne talente in ustvarjalne žilice. Dodatno pa vam pri iskanju želenih vsebin na pomoč priskoči še vsestranski iskalnik Petal Search. Z njim lahko poiščete aplikacije, novice, slike in druge priročne informacije, s certifikatom o zaščiti podatkov ePrivacyseal pa zagotavlja več načinov zaščite podatkov, vključno z varnim iskanjem brez beleženja zgodovine in otrokom prijaznega iskanja.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.