Najboljši telefoni za fotografiranje po ocenah strokovnjakov

Bucharest, Romania - January 25, 2017: Close up illustrative editorial shot of a person's hands, holding a smartphone and playing Candy Crush Saga game.
Foto: bizoo_n iz iStock

1. in 2. Huawei Mate 30 Pro/5g

Ocena: 121 / 123. Mate 30 Pro ne kaže nobenih resničnih pomanjkljivosti v oddelku za fotoaparate in prinaša dobre rezultate kakovosti slike in videa v večini primerov. Kakovost fotografij je zelo dobra v vseh panogah. Tekstura fotoaparata je izjemna,  odlično upodabljanje podrobnosti v skoraj vseh pogojih, hkrati pa ohranja teksturo slike na nizki ravni. Ozko vidno polje širokokotnega fotoaparata bi lahko bila kritika, vendar širokokotna kamera odlikuje dobro kakovost slike. Telefon dobiš že od 866 evrov naprej (splača se ti spremljati akcije).

Razlike med modelom Mate 30 Pro in Mate 30 Pro 5G niso velike, vendar so opazne, zato si Huawei Mate 30 Pro 5G sam prisluži mesto na vrhu lestvice DXOMARK Camera, saj ima malenkost boljšo kamero. Cena telefona se trenutno giblje okrog 1000 evrov.

2. Xiaomi Mi CC9 Pro

Xiaomi Mi CC9 Pro ima oceno 121. Ima močno zmogljivost povečave, dobro odpravo teksture, hitro, natančno in dosledno delovanje samodejnega ostrenja, na splošno dobro oceno globine, širokokotni posnetki imajo majhno popačenje, vendar dobro ohranjenost podrobnosti, nočni posnetki imajo naravne tone kože, prijetne barve, dobro samodejno ostrenje. Ima pa tudi izgubo ostrine pri robovih slik, omejen dinamičen razpon in vidno barvno obrobje. Cena: 400 evrov.

4. Apple iPhone 11 Pro Max

Oceno ima 117. Ima dobro raven podrobnosti v večini pogojev testiranja, natančno ciljna izpostavljenost in širok dinamični razpon v večini situacij, hitro, natančno in ponovljivo samodejno ostrenje, žive in prijetne barve, zelo široka ultra široka leča, z dobrimi podrobnostmi in dinamičnim razponom ter dobro nadzorovanimi kromatičnimi aberacijami, dobre zmogljivosti zooma pri bližnjem in srednjem dosegu, širok dinamični razpon, dobre podrobnosti in dobro nadzorovan hrup pri zunanjih in notranjih posnetkih, učinkovita stabilizacija. Je pa hrup viden pri vseh svetlobnih pogojih, izguba podrobnosti pri posnetkih z dolgim ​​dosegom, pomanjkanje podrobnosti v slikah z bliskavico, močno rumeno barvo pod šibko toplo svetlobo, pomanjkanje podrobnosti in hrup pri ultra širokih slikah, jello učinek med snemanjem med hojo, ravnotežje beline v zaprtih prostorih in opazno stopnjo samodejnega ostrenja pri sledenju. Cena: 1000 evrov.

5. Samsung Galaxy Note 10+ /5G

Učinkovitost slikanja Samsung Galaxy Note 10+ je skoraj na enaki ravni kot pri Note 10+ 5G. Razlika med tema dvema modeloma pri fotografijah praktično ni. Čeprav je pri 10+ video rezultat nekoliko nižji, je še vedno odlična izbira za mobilne fotografe in video snemalce. Prav tako ti prihrani dober del denarja, če lahko živiš brez 5G povezljivosti dražjega modela. Na splošno je kamera v skoraj vseh področjih zmogljiva za slikanje na najvišji ravni in je enostavno priporočilo vsem, ki iščejo zmogljiv vsestranski pametni telefon. Ima pa tudi nekaj minusov: izguba akutnosti na terenu, šum pri šibki svetlobi, nenaravno barvno upodabljanje neba v prizorih z visokim kontrastom in izguba podrobnosti pri povečanju. Ocena 117, cena: 950 / 1250 evrov.

6. Huawei P30 Pro

Oceno ima 116. Ima dobre podrobnosti in dolg obseg povečave, dobra ciljna izpostavljenost tudi pri zelo slabi svetlobi, hitro in natančno samodejno ostrenje, dobre podrobnosti pri šibki svetlobi, zelo dobri rezultati slike pri fotografiranju z bliskavico, natančna ocena globine, zelo dobro stabilizacijo, AF hitro reagira na spremembe prizora, dobro sledenje, spodobne podrobnosti pri močni svetlobi in v zaprtih prostorih, ,atančno ravnovesje bele barve in dobro barvno upodabljanje. Ima pa tudi nenaravno upodabljanje nebesne barve pri snemanju na prostem, nekoliko omejen dinamični razpon lahko povzroči rezanje poudarkov, mehke kote v slikah z večjim dosegom, močan šum v videoposnetkih z majhno svetlobo, nekaj nestabilnosti beline, ostrina se razlikuje med okvirji v videoposnetkih snemanih v prostoru, in spreminjanje frekvence slik je opazno pri premikanju videoposnetkov. Cena: 1100 evrov.

6. Samsung Galaxy S10 5G

Ocena: 116. Ima natančno ravnotežje bele barve in prijetno barvno upodabljanje v večini pogojev, natančno ciljno izpostavljenost in dober dinamični razpon, hitro, natančno in ponovljivo samodejno ostrenje, Odlične podrobnosti tako na prostem kot v zaprtih prostorih, natančno ravnovesje bele barve in prijetno barvno upodabljanje, natančno izpostavljenost v zunanjih in notranjih pogojih, hitro in natančno samodejno ostrenje, učinkovito stabilizacijo v ročnih video posnetkih in snemanje 4K pri privzetih nastavitvah. Ima pa izgubo ostrine na robovih slike, v večini preizkušenih pogojev je izguba kontrastne podrobnosti, izgubo podrobnosti pri povečanju, zlasti na dolgi razdalji, označi odseke v prizorih z visokim kontrastom, ima nekaj ​​nestabilnosti, zlasti v slabi svetlobi v zaprtih prostorih in izgubo podrobnosti pri šibki svetlobi. Cena: 900 evrov.

Da se boš lahko lažje odločil, kateri telefon izbrati, ti prilagam še video.

Huawei Mate 30 Pro vs iPhone 11 Pro Max vs Samsung Note 10 Plus Camera Test Comparison!

Preberite še: Poročna fotografija: Povprečne cene in ceniki

VIRDXOMARK
Prejšnji članekŠtudij, kariera in zabava – Kako imeti vse?
Naslednji članekVeganuary: enomesečni veganski izziv

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.