Odlično darilo za uspešen zaključek šolskega leta

Bliža se zaključek šole in s tem priložnost za obdarovanje otrok oziroma samega sebe, če je spričevalo z ocenami uspešno. Na seznamu želja so pogosto tehnološke naprave, kot so telefoni in tablice. Te nudijo različne vrste digitalne zabave, ob pametni uporabi pa so tudi odličen učni pripomoček. Zato menimo, da telefoni družine Huawei Y in tablični računalniki MatePad T8 predstavljajo odlično darilo.

Od osnovne šole, srednje in do fakultete, bodo pametne naprave Huaweia ustrezala denarnim zmožnostim in potrebam, zato preverimo, česa so sposobne najnovejše pridobitve na slovenskem trgu.

Kakovostni zasloni, ki poskrbijo za udobje oči

Pomembno je, da imajo pripomočki za otrokovo učenje in zabavo velik zaslon, saj so zato udobnejši za uporabo. Pametna telefona Huawei Y5p in Y6p sta zato opremljena z zaslonom velikosti skoraj 13 cm (5,45 palca) oziroma 16 cm (6,3 palca). Še posebej izstopa zadnji z ozkimi robovi in zarezo oblike kapljice vode, zato razmerje med telesom in zaslonom doseže za napravo tega cenovnega razreda presenetljivih 88,4 %.

Tablični računalnik Huawei MatePad T8 je s težo 310 gramov prav tako odličen otrokov spremljevalec, saj je oblikovan za enoročno uporabo. Tudi pri njem boste opazili tanke 4,9-milimetrske robove, zaradi katerih znaša razmerje med ohišjem in zaslonom 80 %. Opremljen pa je tudi z načinom udobja oči, ki omogoča spreminjanje barvne temperature slike. Prilagodite jo, da ustreza udobji vaših oči, hkrati pa lahko vplivate tudi na nižjo porabo energije. Otroci pa bodo lahko uživali v svetli in jasni sliki in resnično uživali v najljubših igrah in risanih filmih.

Varno in zaščiteno okolje

Novi tablični računalnik Huawei MatePad T8 je idealno orodje, prek katerega otrok vpija znanje. Ponuja namreč otroški konjiček, namenski prostor, zasnovan kot varen in zaščiten prostor učenja in zabava. Vemo, da dolgotrajna uporaba zaslonov otrokom škoduje, zato lahko starši nastavite časovne omejitve in se z njimi izognete morebitnim tveganjem.

Zagotovljen pa je tudi način delovanja kot bralnih elektronskih knjig (e-knjig). S to funkcijo otroci prilagodijo svetlost zaslona, kontrast in prikaz barv za udobnejše branje literature in izobraževalnih gradiv. Funkcija namreč vsebino prikaže skoraj tako, kot da bi bila natisnjena na papir, zagotavlja odlično bralno izkušnjo in dodatno varuje občutljive otroške oči.

Staršem pa je na voljo tudi možnost nadzora, prek katerega na preprost način upravljate vsebine in aplikacije, ki so na voljo otroku. Spremljate lahko čas, ki ga preživi s tabličnim računalnikom v roki. Otroški kotiček pa je opremljen tudi s štirimi načini varovanja oči. Poleg filtra modre svetlobe tablica otroka opozori na nepravilno držo, na luknje na cestah, če jo uporablja v vozilu, način bralnika knjig pa ste že spoznali.

Neverjetna življenjska doba baterije

Izziv sodobnega izobraževanja so učna gradiva v digitalni obliki, ki vse bolj nadomeščajo tradicionalne metode učenja, zato so pametne mobilne naprave v tem pogledu vse bolj koristne. Huawei zagotavlja, da jih lahko uporabljate cel dan, ne da bi morali občasno pogledovati po električni vtičnici. Baterija pametnega telefona Huawei Y6p z enim samim polnjenjem zagotavlja do 32 ur predvajanja video posnetkov ali 20 ur brskanja po spletu, medtem ko je telefon priključen v mobilno omrežje 4G (LTE) oziroma 17 in 13 ur v primeru Y5p.

Podobno velja tudi za tablični računalnik MatePad T8. Napredni energijsko učinkoviti procesor v tandemu z baterijo kapacitete 5100 mAh omogoča 12 ur neprekinjenega predvajanja video posnetkov ali do impresivnih 600 ur v stanju pripravljenosti z izklopljenim zaslonom. Tablični računalnik lahko zato otroci uporabljajo za izobraževanja, ali pa za ogled filmov, poslušanje glasbe ali za preverjanje dogajanja v družbenih omrežjih, ne da bi jih skrbelo stanje baterije.

Priročne kamere visoke jasnosti

Z družino Y vam želi Huawei ponuditi kamere z največjo zmogljivostjo po najboljši ceni. Pametni telefon Huawei Y6p je opremljen s sklopom treh zadnjih kamer. Glavno s tipalom ločljivosti 13 milijonov slikovnih pik podpirata 5-milijonska širokokotna in 2-milijonska kamera za globinsko zaznavo. S skupnimi močmi dosežejo fotografije izjemne kakovosti, medtem ko 8-milijonsko sprednjo kamero odlikujejo napredni algoritmi olepševanja obraza za zajem čudovitih selfijev.

Model Huawei Y5p pa je opremljen z 8-milijonsko zadnjo kamero s fotografskim načinom visokega dinamičnega razpona (HDR), ki ponuja posebne prilagoditve svetlosti fotografije. 5-milijonska sprednja kamera pa s funkcijo prepoznave obrazov (Face Unlock) prav tako omogoča zajem osupljivih selfijev.

Pametna telefona Y5P in Y6p ter tablični računalnik MatePad T8 so nove Huaweieve pametne naprave, ki ne zagotavljajo le fantastičnih lastnosti predhodnikov, temveč dajejo mnogo več. Narejene so, da nudijo največje udobje uporabe in zagotavljajo najboljšo kakovost po neverjetni ceni. Opremljeni pa so tudi s tržnico AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia. V njej je tudi že 60 aplikacij slovenskega porekla, kmalu pa bodo na voljo tudi aplikacije naše največje banke NLB in aplikacija mBills.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.