Od danes naprej z brezplačno ladjico po mestih na slovenski obali

Ljubljana, Slovenia - July 13, 2022: Tour boat at Triple Bridge on Ljubljanica River in the city center, sightseeing river cruise.
Foto: Artur Bogacki iz iStock

Iščeš idejo za izlet? Te mika morje, pa se bojiš, da ne boš našel parkirišča? Z današnjim dnem, 27. junijem, se odpira brezplačen ladijski prevoz med Ankaranom, Koprom, Izolo in Piranom. Projekt je zaživel v okviru čezmejnega projekta Crossmoby. Glavni cilj projekta je oblikovanje novih trajnostnih storitev za potnike, ki segajo čez mejo. V okviru projekta so predhodno že vzpostavili železniško povezavo med Trstom in Ljubljano ter bikesharing na Krasu.

?? Z brezplačnimi ladijskimi prevozi za potnike pričnemo jutri, 27. junija! Lokacije za vstop in izstop na ladjo:-…

Publiée par CROSSMOBY, Interreg V-A Italia-Slovenija sur Vendredi 26 juin 2020

Ladjica lahko kljub upoštevanju zaščitnih urkepov zaradi covida-19 sprejme 20 potnikov in 5 koles, na palubi pa je zagotovljena primerna varnostna razdalja med potniki. Seveda pa obstajajo tudi izjeme; v primeru potnikov iz istega gospodinjstva, bo ladjica lahko sprejela do 40 potnikov naenkrat. Ladjica bo potnike vozila vsak konec tedna do konca septembra. Vozila bo štirikrat na dan; 2 prevoza bosta popoldne, 2 pa v dopoldanskih urah.

V Ankaranu bo točka za vkrcanje ali izkrcanje na pomolu pri kampu v resort Adria Ankaran, v Kopru na zunanji obali ob parkirišču pri Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred hotelom Marina, v Piranu pa v pristanišču na pomolu pri rdečem svetilniku.

27. JUNIJ / 27 GIUGNO / 27th JUNE ?? Storitev brezplačnih ladijskih prevozov za potnike prične v soboto 27. junija! …

Publiée par CROSSMOBY, Interreg V-A Italia-Slovenija sur Vendredi 19 juin 2020

Organizatorji še sporočajo, da rezervacije mest na ladji niso možne ter dodajajo, da bo brezplačen ladijski prevoz potekal tudi v primeru slabega vremena (dokler bo potnikom omogočena varna plovba po morju).

Prejšnji članekOdlično darilo za uspešen zaključek šolskega leta
Naslednji članekPreizkusi se v delu v nevladni organizaciji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.