Pokažite svetu svoj fotografski talent!

Obetajoč nasmeh, čaroben sončni zahod ali polnočna lepota mesta. Če imate tudi v svojih albumih navdušujoče fotografije, jih ne skrivajte. Pridružite se številnim fotografskim navdušencem, ki so svoje fotografije že prijavili na natečaj Huawei Next Image 2020! Morda vam bo uspelo prepričati strokovno žirijo, da vas bo ustoličila kot najboljšega med najboljšimi.

Čarobnost fotografij je, da prikazujejo edinstveno perspektivo dojemanja resničnosti. Objektiv fotoaparata je »prizma« s katero svet okoli sebe predstavljate z edinstvenim  pogledom, saj ima vsak fotograf svoj slog in svojo tehniko fotografiranja. Skupna vsem pa je strast do estetike in lepote. Cilj fotografskega natečaja Huawei Next Image 2020, ki se mu lahko pridružite tukaj, je oblikovati skupnost ljubiteljev mobilne fotografije in pokazati njihove talente svetovni javnosti!

Skrajni čas je, da uresničite sanje, zato naj vas ne bo strah prijaviti svoje umetnine. Postanite član hitro rastoče skupnosti mobilnih fotografov, ki uporabljajo pametne telefone Huawei in se pridružite številnim posameznikom iz Slovenije ter 600 tisočim iz vsega sveta, ki že sodelujejo. Najdite čudovit prizor, fotografirajte ga in tekmujte z udeleženci natečaja iz drugih držav.

Sledite nasvetom strokovnjakom

Fotografiranje na profesionalni ravni zahteva veliko tehničnega znanja, stalno učenje in čas za neskončno ponavljanje. Če želite postati najboljši med najboljšimi, potem morate imeti stalno željo po osebnem razvoju. Svoje fotografske veščine pa lahko izboljšate, če se posvetujete s strokovnjaki, ki imajo neprimerno več izkušenj. Pogledali bodo vaša dela s strokovnimi očmi in vam svetovali. Sprejemanje mnenj in novih izzivov pa je ključnega pomena v vseh fazah strmenja k cilju, postati čim boljši!

Tudi če ste šele pred kratkim začeli pustolovščino z vstopom v svet mobilne fotografije, sprejmite izziv in se prijavite na natečaj Huawei Next Image 2020. Da pa bodo tudi opažene, sledite nasvetom strokovnjakov, ki so člani strokovne žirije.

Huawei Next Image

Steve McCurry je avtor legendarne fotografije »Afganistansko dekle«.

Za fotografa je izredno pomembno, da dela na specifični ideji ali projektu na lokaciji, ki ga izredno zanima, ali do nje goji posebno veliko strast. Če s subjektom prizora vzpostavite čustven odnos, je uspešen rezultat verjetnejši.«

Elizaveta Porodina je umetnica, fotografinja in klinična psihologinja.

»Fotografija in psihologija nista daleč narazen, kot bi morda sprva pomislili. Pri pravilni rabi si obe disciplini prizadevata odkriti globino subjekta. Želita ga čim bolj spoznati, opisati in v celoti razumeti njegovo edinstveno vedenje. Ko ocenjujem fotografijo, iščem preprostost v izražanju in odlične kompozicije, ki se vključujejo in prepletajo z njenim sporočilom.«

Reuben Krabbe je fotograf narave in ekstremnih športov.

»Smo v redkem trenutku v zgodovini, prvi krizi od izuma digitalnih fotoaparatov in pametnih telefonov s kamerami. Te imamo ves čas v dosegu roke, medtem ko se vsi skupaj trudimo ohraniti zdravje, zato menim, da bodo fotografije našega odziva zelo zanimive. Malo bolj smo ločeni eni od drugih, vendar imamo podobne izkušnje in podoben vsakdan. Ujeti to vedenje množice bi bil zelo zanimiv projekt! Preprostejši način igranja z napravami v teh časih pa je bližinska fotografija. Povsod je ogromno podrobnosti, od hrane do rastlin, ki jih lahko pokažete na drugačen in zgovoren način.«

Karolina Henke je znana modna in likovna fotografinja.

»Svoje zgodbe skušam povedati skozi vizije in interpretacije, ki jih vidim v svoji glavi, vendar je resnični pomen fotografije v interpretaciji tistega, ki jo gleda. On razmišlja in si ustvari zgodbo glede na lastne izkušnje in stališča, jaz pa upam, da sem ga vseeno navdihnila.«

Gregor Pavlin je arhitekt in priznan fotograf urbanih okolij.

»Fotografija nudi priložnost za izražanje in nudenje navdiha ljudem, da se virtualno poglobijo v bivalni prostor, ki ga v življenju mogoče nikoli ne bodo obiskali oziroma jih ravno fotografija prepriča, da ga obiščejo.«

V žiriji na globalni ravni bosta sodelovala tudi Andrew Garrihy in Li Changzhu iz podjetja Huawei Consumer BG, na lokalni ravni pa modni fotograf Tibor Golob, nagrajeni fotograf Jaka Ivančič in Norman Müller iz podjetja Huawei.

Kaj še čakate? Pohitite!

Ste že spoznali pravila natečaja, kategorije in žirijo, ste ponosni lastnik pametnega telefona Huawei, pa se še vedno niste prijavili na natečaj Huawei Next Image 2020? Naj vas navdihnejo fotografije, ki so bile že poslane, da se boste opogumili in pokazali svoj talent.

Huawei Next Image

Dodatne informacije o natečaju

Huawei vabi milijone uporabnikov po vsem svetu, da svoje fotografske dosežke prijavijo na fotografski natečaj Huawei Next Image 2020. Rok za prijave je 31. julij do 23.59 po srednjeevropskem času! Prijavijo se lahko lastniki pametnih naprav Huawei, na voljo pa jim je pet ustvarjalnih kategorij:

 • Blizu daleč: Uporabite fotografski sklop pametnega telefona za fotografiranje skritih »draguljev« in različnih perspektiv. Bodite znotraj ali zunaj.
 • Lahko noč: Ujemite zabavne trenutke ponoči ali pri šibki svetlobi. Poskušajte zajeti odsev vzdušja in bodite ustvarjalni.
 • Pozdravljeno, življenje: Slika pove več kot tisoč besed, zato ulovite in delite čustva ali navdih, ki jih je v vašem življenju polno.
 • Obrazi: Ujemite najbližje. Poskusite se v portretni fotografiji.
 • Pripovedovalec zgodb: S kolažem iz treh do devetih fotografij izrazite čustva in razkrite zgodbo, ki jo je spisalo življenje.

Tekmovalci lahko na globalni ravni natečaja osvojijo naslednje nagrade:

1) Glavna nagrada: Fotograf leta leta (3 dobitniki)

 • Denarna nagrada v vrednosti 10 tisoč ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada Next Image.
 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

2) Zmagovalci kategorij (15 dobitnikov)

 • Denarna nagrada v vrednosti tisoč ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada Next Image.
 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

3) Druga nagrada (50 dobitnikov)

 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

4) Tretja nagrada (5 dobitnikov)

 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

Huawei je letos zagotovil tudi dragocene nagrade za zmagovalce tekmovanja Next Image na lokalni ravni. Dobitnik nagrade za najboljšo lokalno fotografijo bo prejel pametni telefon Huawei P40, podeljeni pa bodo še štirje stativi Huawei Wireless za najboljše fotografije v preostalih kategorijah.

Več informacij o natečaju Huawei Next Image 2020 in možnostih sodelovanja najdete na uradni strani Huawei skupnosti: https://bit.ly/huawei-next-image-slovenija

Več o natečaju na globalni ravni pa na spletni strain https://bit.ly/huawei-next-image-global.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.