Priljubljena aplikacija se draži, kaj to pomeni za slovenske uporabnike?

Shanghai,China-June 13st 2023: Spotify,QQ Music,Amazon music,Pandora,Youtube music,Deezer,Yandex music,TIDAL and SoundCloud app icon on screen. Assorted online Music streaming service brands
Foto: Robert Way iz iStock

Spotify znova zvišuje cene, kot je bilo pričakovano že aprila. Storitev pretakanja glasbe je objavila, da bo od naslednjega meseca njen premium račun stal 11,99 USD na mesec, kar je več dolar več kot prej.

Zaenkrat cene višje le na ameriškem trgu

Račun Duo se bo podražil na 16,99 USD za dva uporabnika (2 USD več kot prej), medtem ko bo družinski račun znašal 19,99 USD na mesec (zvišanje za 3 USD). Študentski paket je edini, ki bo ostal enak pri 5,99 USD na mesec.

Ta dvig je bil zaenkrat napovedan le za ameriški trg, vendar se bo sčasoma nedvomno razširil vsaj na zahodne trge. Zanimivo je, da bo po tem dvigu cen Spotify dražji od Apple Music v ZDA – slednji še vedno zaračunava 10,99 USD za individualne pakete, medtem ko za družinske pakete 16,99 USD.

Vendar pa lahko ta poteza spodbudi tudi Apple, da izda lastno povišanje cen, da bi ponovno dosegel ravni Spotifyja. V ZDA je Apple Music glavni konkurent Spotifya.

Spotify je v zadnjem času posloval precej dobro, z 20 odstotnim večjim prihodkom in 14 odstotkov več premium naročniki, tako da ne gre za obupan poskus, da bi dobili več denarja – to je bolj kot molzenje dobrih časov za vse, kar lahko ponudijo. Prejšnje povišanje cen storitve je prišlo julija lani, ko se je premijski načrt v ZDA z 9,99 USD podražil na 10,99 USD.

Zaenkrat še ni znano, ali se bo cena Spotifya zvišala tudi v Sloveniji.

VIRgsmarena.com
Prejšnji članekYouTube nas (na žalost) osrečuje bolj kot …
Naslednji članekPri 90. letih končno postal astronavt, potem, ko mu je to onemogočila politika

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.