S klikom na to Instagram zgodbo tvoj telefon postane neodziven

Instagram račun z imenom @pgtalal (obisk in nadaljni kliki na lastno odgovornost) ima med highlightsi zanimivo objavo, ki se obnaša drugače glede na napravo. Youtube uporabnik Mrwhosetheboss je zadevo analiziral.

Če na objavo kliknemo z Android telefonom, se pojavi vijoličast zaslon s konfeti in pesmijo v ozadju. Vendar če uporabnik da prst na ekran, samega storya oziroma zgodbe ni mogoče zaustaviti. Še bolj čuden dogodek pa se zgodi, če do iste vsebine dostopaš z iPhonom. Pojavi se arabski tekst in telefon postane neodziven. Ampak tudi vsi Androidi niso pred zgodbo varni. Če uporabnik uporabi starejšega in cenovno ugodnega Androida, bo ta prav tako postal neodziven.

Zakaj pride do neodziva?

Uporabnik, ki je zgodbo objavil, je v njej naredil nekaj, da vsi, ki kliknejo zogodbo, potrebujejo dovolj močen procesor ali RAM, da uporabnik lahko zgodbo sploh odpre. To prav tako pojasni, zakaj iPhoni postanejo neodzivni. Najboljši iPhoni na trgu premorejo največ 6 GB RAM-a. To tudi pojasni, da za zagon zgodbe telefon potrebuje več kot 6 GB RAM-a.

Kaj je v sami zgodbi, da telefon potrebuje toliko RAM-a za sam zagon zgodbe? Ustvarjalec zgodbe je vanjo dal odštevalnik in kviz. Sama vsebina zgodbe pa ni tako pomembna. Ustvarjalec zgodbe je odštevalnik in kviz naredil gromozanska. Normalna velikost Instagram nalepke v zgodbi je po širini in dolžini nekje med 0 in 1, to pa pomeni, kolikšen delež zaslona ta zavzema. V zgodbi uporabnika Pgtalal je ta številka ogromna. Tako po širini kot po dolžini je 18-mestna številka. To število pa pomeni, da sta ti nalepki tako veliki, da bi lahko najverjetneje prekrili zaslone od kvintiljon (10 na 30) telefonov. Z drugimi besedami, če bi hoteli videti obe nalepki v celoti, bi bili večji kot Zemlja.

Zakaj pride do vijoličastega zaslona s konfeti?

Se morda sprašuješ, zakaj ima Andorid vijoličast zaslon s konfeti? Na Androidu vidimo samo del odštevalnika, torej tisti vijoličast del zaslona nad dejanskim odštevalnikom. Ker je odštevalnik že prišel do ničle, se vidijo tudi konfeti oziroma tiste bele iskre, ko odštevalnik konča odštevati. To pa tudi pojasni, zakaj se zgodbe ne da ustaviti, saj uporabnik klikne na neinteraktiven del odštevalnika. iPhoni pa zgodbe niso zmožni sprocesirati. Zmožni so pokazati samo arabsko pisavo, ki se nahaja za nalepkama. Android pa nalepki pokaže, zato se arabske pisave ne vidi.

Pgtalal je uporabil program

Že res, da preprost uporabnik zgodbe ni zmožen tako povečati. Pgtalal je uporabil HTTP Proxy. To je programska oprema, ki mu je omogočila spremeniti podatke na telefonu, še predenj so prišli do serverja na Instagramu. S tem je lahko spremenil velikost same zgodbe.

Po izkušnjah uporabnikov, tudi če telefon postane neodziven, se ga da spet nazaj usposobiti s ponovnim zagonom. Še zanimivost, uporabnik Pgtalal je prišel skozi Instagramov varnostni sistem in to star 14 let. Zgodbo je naredil le za zabavo. Instagram je zadevo že popravil, tako da nove takšne zgodbe ni več mogoče narediti. Je pa Pgtalal naredil novo zgodbo, ki s klikom uporabniku zapre Instagram. Med covidom imamo res vsi preveč časa.😁

Prejšnji članekCepilni dan proti okužbi s HPV
Naslednji članekNajbolj zapleteni filmi vseh časov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.