Spletnega brskalnika Internet Explorer kmalu ne bo več na spletu

Spletna različica Microsoft Teams od konca novembra 2020 ne bo več nudila podpore najnovejši različici Internet Explorer 11. Podpora se bo nehala 17. avgusta 2021. S tem bodo podporo izgubile tudi druge priljubljene Microsoftove spletne storitve, kot so Office 365, OneDrive, Outlook in druge. Uporabniki zastarelega brskalnika se bodo morali soočiti s pomanjkljivo izkušnjo, razen na straneh, ki so jih naredila podjetja posebej za Internet Explorer. Podjetje je novico objavilo na blogu.

Microsoft je napovedal, da namerava umakniti podporo znamki Internet Explorer že leta 2015. Želeli so se preusmeriti k novemu brskalniku Edge. Takrat so Explorer želeli ohraniti in mu spremeniti celostno podobo.

microsoft edge logo
Microsoft Edge.

Novi brskalniki, kakršen je Microsoft Edge, omogočajo boljšo in inovativnejšo spletno izkušnjo. Microsoft Edge, ki je izšel letos januarja, je trenutno na drugem mestu po priljubljenosti, takoj za brskalnikom Google Chrome. Microsoft je potrdil, da bo marca 2021 prenehal zagotavljati podporo za prvo generacijo spletnega brskalnika Edge, kar pomeni, da zastareli brskalnik ne bo več prejemal varnostnih popravkov in bo ranljiv za spletne napade. Posodobitve bo deležen novi Microsoftov spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium.

Internet Explorer 11 je na trgu od leta 2013, ko je bilo spletno okolje veliko manj razvito, kot je danes. Internet Explorer, ki se je najprej imenoval Windows Internet Explorer, je izšel leta 1995 kot del paketa Plus! za Windows 95. Leta 2002 in 2003 ga je uporabljalo okoli 95 odstotkov uporabnikov. Leta 2012 je Google Chrome prehitel Internet Explorer kot najpogosteje uporabljen spletni brskalnik.

Junior novinar

VIR9GAG
Prejšnji članekMoški problemi s samopodobo
Naslednji članekPred ki, ko, ker, da, če vejica skače: Ali je res?

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.