Threads – vse o novi aplikaciji, ki je alternativa Twitterju

Threads je nova aplikacija, ki bo spremenila razmerje moči
Threads je nova aplikacija, ki bo spremenila razmerje moči Foto: on threads

Na trgu se je pojavila nova aplikacija, ki bo spremenila razmerja moči na trgu družbenih omrežjih. Kot tako jo seveda oklicujejo pri Meti, ki je poskrbela zanjo. Po prevzemu Twitterja s strani Elona Muska, se slednja vedno bolj spreminja, to pa je povzročilo potrebo po alternativi, ki jo bo ponudila Meta. Tukaj je Threads!

Nova aplikacija Threads je alternativa Twitterju

Odkar je Twitter kupil Elon Musk, številni uporabniki aplikacije iščejo nov dom – in zdi se, da jim ga bo ponudil eden od glavnih tekmecev Twitterja na področju družbenih medijev.

Threads
Threads Foto: on threads

Meta, matično podjetje Facebooka in Instagrama, naj bi danes predstavila aplikacijo Threads. Aplikacija za besedilne pogovore, ki je v trgovini Apple App Store označena z imenom Threads, an Instagram app, bo povezana z uporabnikovim računom na Instagramu.

Muskovo upravljanje Twitterja je bilo zaradi velikih sprememb in pogostih izpadov platforme postavljeno pod vprašaj, odkar je podjetje kupil v 44 milijard dolarjev (40,38 milijarde evrov) vrednem poslu, iz katerega se je nato skušal umakniti.

Uporabniki, ki so naveličani sprememb, ki so se raztezale od zahteve po plačilu brez identifikacije za preverjanje do omejitve števila tvitov, ki si jih uporabniki lahko ogledajo v enem dnevu, se spogledujejo s številnimi alternativnimi aplikacijami.

Mastadon se še ne more kosati s Twitterjevim preprostim in uporabniku prijaznim vmesnikom. Družba Hive Social nima potrebnega števila uporabnikov. Aplikacija BlueSky ustanovitelja Twitterja Jacka Dorseyja ima obsežno čakalno listo, vendar številni od prijavljenih še niso dobili dostopa.

Kaj vemo o aplikaciji Threads?

Na kratko, ne preveč. V opisu aplikacije Threads je zapisano, da gre za mesto, kjer se skupnosti združujejo in razpravljajo o vsem kar te zanima danes, do tega, kaj bo v trendu jutri. Nekaj namigov pa dajejo zaslonske slike v trgovini Apple App Store.

Uporabniki se bodo lahko prijavili s svojim uporabniškim imenom Instagrama in ga uporabili ter poiskali in sledili istim računom, ki jim sledijo na Instagramu.

Objave – verjetno imenovane Threads – so videti podobno kot tviti, uporabniki pa lahko všečkajo, odgovarjajo na objave, jih ponovno objavljajo in delijo. Prav tako bodo lahko omejili občinstvo za svoje objave.

Threads je nova aplikacija, ki bo spremenila razmerje moči
Nekaj namigov o Threads dajejo zaslonske slike aplikacije. App Store Foto: on threads

Glede na to, da je Threads povezan z računi na Instagramu, pomeni, da bi imela baza uporabnikov Instagrama, ki šteje več kot milijardo mesečno aktivnih uporabnikov, hiter in enostaven dostop do računa, ne da bi jim bilo treba svoje sledilce ustvariti od začetka.

Threads se je v trgovini App Store pojavil le nekaj dni po tem, ko je Musk napovedal omejitve števila tvitov, ki jih uporabniki lahko vidijo vsak dan. To je povzročilo izpade na večjem delu platforme, med drugim tudi izpad priljubljene aplikacije Tweetdeck.

Musk je to utemeljil s tem, da je Twitter zaznal »izredno stopnjo izčrpavanja podatkov in manipuliranja s sistemom«. Na podlagi pritožb, registriranih na spletnem mestu Downdetector, ki spremlja izpade na spletu, je v nekem trenutku več kot 7500 ljudi poročalo o težavah pri uporabi platforme.

Instagram Threads je premierno predstavljena 6. julija
Instagram Threads je premierno predstavljena 6. julija Foto: on threads
Prejšnji članekTelefon preprosto mora bit lep. Vrhunsko delovanje ni dovolj
Naslednji članekOcena filma: Punca za vse

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.