Uporabna spletna orodja pri izdelavi seminarskih in diplomskih del

Gigafida

Gigafida 2.0 je referenčni korpus pisne slovenščine. Vključeni so časopisi, revije in spletna besedila. Obsega tudi leposlovje, učbenike in stvarno literaturo. Orodje je namenjeno širši skupini ljudi, med njimi predvsem lektorjem, prevajalcem, učiteljem in učencem, študentom in tistim, ki se slovenščino učijo kot tuji jezik. Orodje je dosegljivo na povezavi Gigafida.

Termania

Termania je spletni slovarski portal, namenjen iskanju po slovarskih zbirkah. Portal si prizadeva, da bi postal center zbiranja terminoloških in drugih podatkov slovarske narave za slovenski jezik in tuje jezike. Termania ima več funkcij, je slovarski spletni iskalnik, urejevalnik slovarjev, urejevalnik slovarskih gesel in ima še nekatere druge funkcije. Dostopen je na povezavi termania.net. V iskalnik enostavno vneseš besedo ali frazo, ki je ne razumeš.

nesmiselno tipkanjePaletton

Paletton je uporabno orodje, predvsem za izdelavo predstavitev. Uporabniku pomaga pri izbiri primernih barv, ki pritegnejo bralca/poslušalca. Pri izboru barve prikaže različne odtenke. S pomočjo Palettona bo tvoja predstavitev dobila tisto piko na i, ki jo potrebuje.

Google fonts

Google ima posebno zbirko, v kateri najdeš pisave. Čeprav je pisava v diplomski ponavadi vnaprej določena, se lahko poigraš z različnimi fonti v seminarskih nalogah in v predstavitvah. Če ne za faks, pa lahko kakšno lepo pisavo uporabiš za okrasitev študijske sobe z inspirational quotesi.

I just spent 6 hours playing with fonts? Holy shit!

Fontpair

Če nisi ravno ziher, katere pisave pašejo skupaj, pa bi zelo rad kombiniral, uporabi Fontpair. Orodje ti bo pomagalo izbrati po dve pisavi, ki se dobro ujemata. Fontpair je sploh koristen pri izdelavi spletnih strani.

Smart servier medical art

Na spletni strani lahko najdeš ogromno slik, shem in ilustracij, ki ti bodo v pomoč pri stvarnem prikazu. Smart servier medical art ponuja 4 različne tematske zbirke: anatomija in človeško telo, celična biologija, medicina in pripomočki v laboratoriju.

I'm happy to help.

Če tudi ti poznaš spletno orodje, ki bi kakšnemu študentu olajšalo pisanje diplome, nam v komentar prilepi povezavo.

Prejšnji članekSex Education navdušuje z reprezentacijo vseh seksualnosti
Naslednji članekPilates ali joga?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.