Sex Education navdušuje z reprezentacijo vseh seksualnosti

Glavni junak serije Otis in njegov najboljši prijatelj Eric v gozdu.

Januar je odličen čas za binganje serij. V tem času namreč izide veliko novih sezon, kar pomeni, da se med vikendi lahko kar lepo zapreš v sobo. Ena najbolj težko pričakovanih serij se je ta mesec vrnila z drugo sezono – Sex Education.

Odlična feel-good serija

Gre za humorno, feel-good britansko serijo, ki je s svojo prvo sezono navdušila gledalce. Mlad (nedolžen) fant Otis združi moči s šolsko prestopnico Maeve, s katero odpreta svojo seks kliniko. Otisova mami je namreč terapevtka za spolnost, tako da je najstnik poln koristnih nasvetov.

Opazila sem, da se pretvarjaš, da masturbiraš. Bi se rad pogovoril o tem?

Druga sezona se malo odmakne od te teme, saj Otisova mami (igra jo briljantna Gillian Anderson) začne poučevati na šoli. Otis ima novo punco, s katero preizkuša lastne nasvete, medtem ko njegova ljubezen do Maeve ostaja v ozadju.

Nobena seksualnost ni izključena

Serija prikazuje skoraj ves seksualni spekter, od aseksualnosti do panseksualnosti. Ne veš, kako bi zadovoljil svojo punco v postelji? Serija ti bo zagotovo dala dovolj nasvetov. Ne zanemarja niti podrobnosti seksa med istospolnimi partnerji.

Terapija? Ja, seks terapija.

Če se ti zdi, da serija govori samo o potrebnih najstnikih, naj te pomirimo. Spolnost je pomemben del serije (kot je tudi pomemben del najstnikovih življenj), ni pa edina stvar, ki je v ospredju. Glavna privlačnost serije je moč prijateljstva, najstniške težave in tegobe odraščanja.

Spolno nadlegovanje ni tabu

Družinske drame so predstavljene poleg težav pri seksu, da ne omenjamo več kot pozitivnega sporočila o seksualnem nadlegovanju. Serija se torej dotika precej pomembnih tem, o katerih bi morali govoriti. Obenem je smešna in zabavna, na trenutke boleče nerodna.

To je nov začetek, moj seksualno zadrt prijatelj.

Priporočamo jo prav vsem, saj se v njej lahko najde vsak. Še posebej koristna je za študente in najstnike, ki še odraščajo in se tako srečujejo s številnimi (ne samo seksualnimi) težavami. Če nič drugega, lahko vsaj občuduješ čudovite kombinezone Gillian Anderson.

Sex Education: Season 2 | Official Trailer | Netflix

Urednica revije Študent

Prejšnji članekNajvečji nakupovalni centri: Od ledene ploskve, dinozavra do živalskega vrta
Naslednji članekUporabna spletna orodja pri izdelavi seminarskih in diplomskih del

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.