Sex Education navdušuje z reprezentacijo vseh seksualnosti

Glavni junak serije Otis in njegov najboljši prijatelj Eric v gozdu.

Januar je odličen čas za binganje serij. V tem času namreč izide veliko novih sezon, kar pomeni, da se med vikendi lahko kar lepo zapreš v sobo. Ena najbolj težko pričakovanih serij se je ta mesec vrnila z drugo sezono – Sex Education.

Odlična feel-good serija

Gre za humorno, feel-good britansko serijo, ki je s svojo prvo sezono navdušila gledalce. Mlad (nedolžen) fant Otis združi moči s šolsko prestopnico Maeve, s katero odpreta svojo seks kliniko. Otisova mami je namreč terapevtka za spolnost, tako da je najstnik poln koristnih nasvetov.

Druga sezona se malo odmakne od te teme, saj Otisova mami (igra jo briljantna Gillian Anderson) začne poučevati na šoli. Otis ima novo punco, s katero preizkuša lastne nasvete, medtem ko njegova ljubezen do Maeve ostaja v ozadju.

Nobena seksualnost ni izključena

Serija prikazuje skoraj ves seksualni spekter, od aseksualnosti do panseksualnosti. Ne veš, kako bi zadovoljil svojo punco v postelji? Serija ti bo zagotovo dala dovolj nasvetov. Ne zanemarja niti podrobnosti seksa med istospolnimi partnerji.

Če se ti zdi, da serija govori samo o potrebnih najstnikih, naj te pomirimo. Spolnost je pomemben del serije (kot je tudi pomemben del najstnikovih življenj), ni pa edina stvar, ki je v ospredju. Glavna privlačnost serije je moč prijateljstva, najstniške težave in tegobe odraščanja.

Spolno nadlegovanje ni tabu

Družinske drame so predstavljene poleg težav pri seksu, da ne omenjamo več kot pozitivnega sporočila o seksualnem nadlegovanju. Serija se torej dotika precej pomembnih tem, o katerih bi morali govoriti. Obenem je smešna in zabavna, na trenutke boleče nerodna.

Priporočamo jo prav vsem, saj se v njej lahko najde vsak. Še posebej koristna je za študente in najstnike, ki še odraščajo in se tako srečujejo s številnimi (ne samo seksualnimi) težavami. Če nič drugega, lahko vsaj občuduješ čudovite kombinezone Gillian Anderson.

Sex Education: Season 2 | Official Trailer | Netflix

Urednica revije Študent

Prejšnji članekNajvečji nakupovalni centri: Od ledene ploskve, dinozavra do živalskega vrta
Naslednji članekUporabna spletna orodja pri izdelavi seminarskih in diplomskih del

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.