Večje je bolje ali zakaj je večji zaslon boljši

Ne obstaja prevelik zaslon pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Uživanje v vsebinah na večjem zaslonu je mnogo bolj prijetno, pa tudi učinkovito. Zložljivi, novi Huawei Mate Xs z izpopolnjenim tečajem »Falcon Wing« zato združuje funkcionalnost velikega zaslona tabličnega računalnika z udobno prenosljivostjo pametnega telefona.

Pametni telefon Huawei Mate Xs velja za najbolj izpopolnjeno napravo tega izdelovalca, saj je opremljen z zmogljivim sistemom na čipu Kirin 990 s podporo za omrežja mobilne telefonije pete generacije 5G. Komunikacijski modem 5G je namreč integriran na čipu, ki zato poleg velikih procesorskih, grafičnih in zmogljivosti umetne inteligence ponuja tudi boljšo možnosti povezovanja.

Zložljiva naprava z zaslonom po zunanji strani, ima v zloženem stanju na prednji strani 6,6-palčni (16,76 cm) na zadnji pa 6,38-palčni (16,20 cm) zaslon. Ko pa se zlijeta v enega, 8-palčni (20,3 cm) zaslon prinaša čisto novo raven uporabe naprave v tabličnem načinu, vključno z igranjem mobilnih iger, brskanju po spletu in udejstvovanju na družbenih omrežjih.

Zaradi njega boš produktivnejši

Pametni telefon Huawei Mate Xs prinaša torej inovativno funkcijo sočasne uporabe več zaslonov »Smart Multi-Windows«, ki omogoči, da dve aplikaciji delujeta v levem in desnem delu zaslona, tretja pa v plavajočem oknu.

Če pogledamo na konkretnem primeru spletnega nakupovanja, recimo. V enem oknu lahko preverjaš cene izdelka v spletnih trgovinah, v drugem hkrati prebiraš ocene izdelkov in mnenja kupcev. Večopravilnost pa prihrani ogromno časa in tako poveča delovno učinkovitost. V sklopu svojih službenih zadolžitev lahko torej v enem oknu prebiraš sporočilo elektronske pošte, v drugem pa skoraj hkrati odgovarjaš nanj in sploh nisi v pisarni.

Bodi vedno v stiku s prijatelji

Pametni telefon Huawei Mate Xs podpira tudi tako imenovano plavajoče okno. To pomeni delovanje aplikacij znotraj manjšega okna, ki je namenjeno izvajanju preprostih opravil, med tem pa delovanje aplikacij v siceršnjih oknih ni moteno. S pomočjo te funkcije lahko tudi hitro preklapljaš med nalogami. Če se na primer med gledanjem video posnetka prikaže obvestilo o sporočilu sistema WeChat, ga lahko izbereš in nanj odgovoriš med gledanjem videa, saj se njegovo predvajanje ne zaustavi. Podobno lahko preprosta opravila opravljaš tudi med igranjem mobilnih iger.

Boljši za filme in igre

Velik zaslon »Full View« zaradi velikosti ponuja tudi edinstveno in nepogrešljivo vizualno izkušnjo. Ko gre za zaslone, je večje vedno bolje, tako zaslon pametnega telefona Huawei Mate Xs zagotavlja udobnejše gledanje filmov ali igranje mobilnih iger v primerjavi z zasloni običajne velikosti.

Predstavljen s tržnico Huawei AppGallery

Huawei Mate Xs je ena prvih naprav prestavljena s tržnico Huawei AppGallery, uradno tržnico za distribucijo aplikacij na njegove naprave. Tržnica odpira vrata v svet kakovostnih aplikacij, ki v popolnosti izkoriščajo edinstvene sposobnosti naprav Huawei, na primer HiAi in edinstvene zmogljivosti povezovanja, hranjenja datotek in varnosti, kot tudi aplikacije, na katere so se uporabniki navadili in jih vzljubili.

Huawei si nenehno prizadeva povečati izbor najboljših svetovnih in lokalnih aplikacij, ki so postale nepogrešljive v digitalnem življenjskem slogu uporabnikov. Huawei AppGallery razvršča aplikacije v 18 kategorij. Te vključujejo novice, družbene medije, zabavne vsebine in številne druge, iskanje po njih pa prek dovršenega brskalnika poteka gladko in enostavno. Če določene aplikacije uporabnik ne najde, lahko njeno ime zelo enostavno doda na seznam želja. Ko bo aplikacija v digitalni trgovini na voljo, pa bo uporabnik o njeni razpoložljivosti takoj obveščen.

Huawei se pri ustvarjanju najboljše uporabniške izkušnje zavezuje tudi k zagotavljanju kakovostnih aplikacij. Enega svojih zadnjih vsebinskih partnerstev je sklenil z eno največjih britanskih medijskih hiš News UK, s čimer želi uporabnikom zagotoviti dostop do najbolj ažurnih novic iz različnih področij. Huaweievi uporabniki bodo tako lahko na svojih napravah še bolj priročno dostopali do dnevno svežih člankov, radijskih oddaj in ekskluzivnih vsebin.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.