Vrhunska tablica Huawei MatePad Pro na voljo v Sloveniji, prve kupce čaka odlično darilo

Tablični računalnik MatePad Pro v skrivnostno sivi barvi, ki ga je Huawei predstavil konec februarja v Barceloni, je od danes na voljo pri slovenskih prodajalcih. Prvih dvajset kupcev, ki se bodo zanj odločili v trgovinah Big Banga, bo brezplačno prejelo še magnetno tipkovnico in pisalo M-Pencil v skupni vrednosti več kot 200 evrov. Promocija pri omenjenem trgovcu traja do 19. junija oziroma razprodaje zalog.

Tablični računalnik MatePad Pro predstavlja pomemben del ekosistema naprav, saj je zasnovan za sinergijo z brezžičnimi slušalkami slušalkami, pametnimi telefoni, nosljivimi in drugimi napravami iz bogatega nabora podjetja Huawei. Ima namreč ključno vlogo v funkciji sodelovanja na več zaslonih, ki uporabniku prinaša brezhibno izkušnjo uporabe več naprav. Huawei MatePad Pro odlikuje 27,43-centimetrski (10,8-palčni) zaslon polne ločljivosti HD in z barvnim razponom DCI-P3. Zaradi zelo tankih robov ima najvišje razmerje med zaslonom in površino naprave (90 %) med vsemi tekmeci, poganja pa ga izjemen procesor Kirin 990.

Huawei MatePad Pro

Najbolj zmogljiv procesor za gladko delovanje

Kirin 990 je najbolj celovit in pameten procesor na trgu izdelan v 7-nm tehnologiji. Procesorski del ima dve super veliki in dve veliki jedri zasnovani na osnovi Cortex-A76 ter štiri manjša jedra na osnovi Cortex-A55. Najvišja frekvenca delovanja procesorja znaša 2,86 GHz. Zmogljivosti enega jedra so izboljšane za 10, več jedrne pa za 9 odstotkov. Zaradi optimizacije delovanje je boljša tudi energijska učinkovitost. Ultra velika jedra porabijo 12 odstotkov manj, velika 35 in majhna 15 odstotkov. Grafični procesor Mali-G76 ima 16 jeder in rešuje težave, kot so pregrevanje, izguba slike ali zamrznitve kadra, ki se lahko pojavijo pri poganjanju zahtevnih iger ali obdelavi videa visoke ločljivosti. V primerjavi z drugimi vodilnimi procesorji izboljšuje zmogljivost grafične obdelave za 6 odstotkov, pri 20 odstotkov boljši energijski učinkovitosti. Kirin 990 gre še korak naprej, saj ima njegova nevronska enota jedra Da Vinci, za vrhunsko zmogljivost umetne inteligence.

Tablični računalnik MatePad Pro je opremljen z učinkovitim 12-plastnim sistemom hlajenja in baterijo kapacitete 7250 mAh, zaradi katere zlepa ne bo ostal brez energije. Je tudi prvi z možnostjo brezžičnega polnjenja z močjo do 15 W in povratnim brezžičnim moči do 7,5 W. Siceršnje žično polnjenje pa poteka z močjo 20 W, tako da boste lahko tablični računalnik uporabljali do 3 ure po samo 30 minutah polnjenja.

Huawei MatePad Pro

Inovativne storitve, ki ustvarjajo razliko

Če uporabljate sistem EMUI10, lahko Huawei MatePad Pro s pomočjo funkcije sodelovanja na več zaslonih (Huawei Share Multi-Screen Collaboration) povežete s pametnim telefonom. Ko je povezava vzpostavljena, lahko na zaslonu tabličnega računalnika nadzorujete obe napravi. Funkcija sodelovanja omogoča tudi prenos datotek med pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. To uporabniku na primer omogoča tipkanje na pametnem telefonu s tipkovnico na zaslonu tabličnega računalnika, predvajanje glasbe s pametnega telefona na zvočnikih tablice in še mnogo več. Huawei MatePad Pro podpira prikaz do treh aplikacij hkrati v svojih oknih (Multi Windows), mogoče pa je tudi eno sočasno poganjati v dveh, da lahko kar najbolje izkoristite zmogljivosti naprave.

Huawei MatePad Pro lahko seznanite tudi s Huaweievim pisalom M-Pencil, ki razpozna 4096 različnih moči pritiska in s tem nudi naraven občutek pisanja. Aplikacija Beležnica (Huawei Notepad) pa ga izvirno podpira s funkcijo prostoročnega risanja. Z njo lahko zapišete ali narišete trenutni navdih, kadarkoli in kjerkoli. Za preprostejše delo in večjo ustvarjalnost pa lahko na tablični računalnik priklopite magnetno tipkovnico, ki hkrati služi tudi kot zaščitni ovitek. Tipkovnica v postavitvi stojala ponuja dva različna kota nagiba, s hodom tipke le 1,3 mm pa ponuja izjemno prijetno izkušnjo tipkanja.

Cena tabličnega računalnika MatePad Pro z vmesnikom za mobilna omrežja 4G (LTE) znaša 649 € le z možnostjo priklopa na brezžično omrežje Wi-Fi pa 599 €. Cena magnetne tipkovnice je 129 €, pisala M-Pencil pa 89 €.

Tablični računalnik Huawei MatePad Pro je izvrsten dodatek pametnim telefonom Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 lite, ki so prav tako že na voljo na slovenskem trgu. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.