Vstopi v prihodnost: vrata odprl prvi Huaweiev center sodobnih tehnologij v Sloveniji

Vse do danes pri nas ni bilo prostora, kjer bi si navdušenci nad sodobnimi tehnologijami lahko pobliže ogledali Huaweieve naprave, jih prijeli v roke in preizkusili. Z današnjim dnem pa se je to spremenilo. V ljubljanskem nakupovalnem središču CityPark je namreč svoja vrata slavnostno odprla prva Huaweieva trgovina v Sloveniji. Ena od tehnoloških gonilnih sil v svetovnem merilu je tako s sodobnim centrom, ki ponuja najnovejše Huaweieve rešitve, tudi v naših krajih omogočila vstop v prihodnost.

Ob boku otvoritveni prireditvi pa so se slovenski javnosti prvič v živo predstavile tudi Huaweieve najnovejše naprave, na čelu s pametnima mobilnima telefonoma Huawei Mate Xs in Huawei P40 lite ter tablico Huawei MatePad Pro, poleg tega pa tudi ekosistem Huawei Mobile Services (HMS) ter platforma AppGallery.

Drzno in pogumno v novo poglavje

Direktor Huawei Slovenija, Matjaž Kermelj, je veličastni dogodek pospremil z naslednjimi besedami: »Huawei je imel v zadnjih letih neverjetne uspehe, saj smo od leta 2014 naprej svojo vsako leto podvojili. Bili smo neustavljivi. Na prvo mesto po prodaji pametnih mobilnih telefonov smo se prvič zavihteli že konec leta 2018 in v letu 2019 smo bili prepričani, da bomo svojo prednost samo še povečali. Ravno zaradi našega neverjetnega uspeha smo se znašli v središču trgovinske vojne med dvema velesilama in tistem trenutki se je naša pot spremenila. Odprtje prve trgovine v Sloveniji pa je bilo pod vprašajem. Nismo se vdali in pripravili smo nov, zelo drzen načrt. Naredili smo dolgoročno strategijo in stvari vzeli v svoje roke. Postajamo neodvisni, razvijamo svoj lasten ekosistem in povečujemo ponudbo naprav. Že danes si lahko poleg telefonov in tablic ogledate ponudbo nove dodatne opreme, kot so pametne ure in napredne slušalke, v prihodnje pa lahko pričakujemo še večji nabor izdelkov.«

Matjaž Kermelj

Poln pozitivnega zanosa pa je bil tudi Jaka Slavinec, direktor distribucije trgovine Big Bang: »Big Bang je že vrsto let Huaweiev ekskluzivni distributer za slovenski trg, današnji dan pa predstavlja še dodatno nadgradnjo našega sodelovanja. S skupnimi močmi smo v Sloveniji osvojili močan tržni položaj, s to trgovino pa ga želimo še dodatno utrditi. Otvoritev prve specializirane trgovine Huawei zato vidimo kot pomemben korak pri nadaljnjem prodoru ene izmed najbolj uspešnih svetovnih blagovnih znamk na slovenskem trgu.«

Specializirana trgovina Huawei Experience Store tako ni zgolj razstavni prostor, ampak sledi najmodernejšim smernicam sodobne trgovine, kjer so uporabniki in odlična uporabniška izkušnja postavljeni na prvo mesto. S svojo opremo in pregledno zasnovo odraža sodobnost in ustvarja prijetno okolje za preizkušnje tehnoloških novosti. V njej se lahko uporabniki podrobno seznanijo s številnimi napravami, ki jih Huawei ponuja v svojem naboru, prav tako pa so jim na voljo tehnološko podkovani in prijazni prodajni svetovalci, ki z veseljem priskočijo na pomoč s strokovnimi nasveti.

Prihodnost je tukaj in zdaj

Že obstoječim modelom pametnih telefonov serij P, Mate, nova, P smart in Y, tablic MatePad lite, pametnih ur Watch GT, brezžičnih slušalk FreeBuds ter bogate mrežne opreme, ki so že na razstavnem prizorišču, se bodo v trgovini kmalu pridružile tudi najnovejše naprave Huawei Mate Xs, Huawei P40 lite in Huawei MatePad Pro. Te so se namreč danes prvič predstavile na slovenskem trgu.

Ciril Komotar in Jure Košir

Pametni telefon Huawei Mate Xs je revolucionaren zložljiv telefon. Opremljen je z najnovejšimi Huaweievimi tehnologije, med drugim s procesorjem Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) in izboljšanim tečajem Falcon Wing, ki ga sestavlja več kot 100 povezanih delov in s 180-stopinjskim pregibom omogoča brezhibno uporabniško izkušnjo uporabe naprave v načinu telefona ali tabličnega računalnika. Telefon ima dva zaslona, glavnega 16,76-centimetrskega (6,6 palca) in drugega 16,20-centimetrskega (6,38 palca), ki skupaj tvorita velik 8-palčni zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu. S tem ponuja izkušnjo za različne primere rabe, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi pametnimi telefoni.

Prav tako telefon nadaljuje Huaweievo tradicijo na področju izjemnih fotografskih zmogljivosti. Štiri zadnje kamere Leica SuperSensing so razporejene v navpičnem nizu vzdolž bočne stranice. V njem najdete glavno kamero s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik in zaslonko f/1.6, 16 milijonsko z ultra širokim kotom (f/2.2), optično stabiliziran teleobjektiv z 8 milijoni točk (f/2,4) in kamero za zaznavo globine prizora. Sklop kamer podpira optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo, ki omogočata stabilne video posnetke in do 30-kratno hibridno povečavo.

Telefon bo na slovenskem trgu predvidoma na voljo konec meseca maja po ceni 2.499 evrov.

Telefon za mlade, ki radi igrajo igre in fotografirajo

Če Huawei Mate Xs predstavlja vrhunec današnjih tehnoloških zmožnosti, pametni telefon Huawei P40 lite z osupljivo zasnovo, inovativnim sklopom štirih zadnjih kamer, veliko baterijo in zmogljivim procesorjem Kirin 810, generaciji mladih prinaša popolnoma nove vrednosti. Zasnovan za mlade, je opremljen s sklopom štirih zadnjih kamer v edinstveni matrični postavitvi. Glavna kamera ločljivosti 48 milijonov svetlobnih pik podpira najnovejšo Huaweievo tehnologijo lepljenja v hitri seriji posnetih fotografij za doseganje neverjetnih barv, 8-milijonska kamera z ultra širokim objektivom pa ponuja kar 120-stopinjski vidni kot, zato je idealna za fotografiranje pokrajine, arhitekturnih znamenitosti ali večjih skupin ljudi. Sklop štirih kamer »Quad AI Camera« podpira nočni način fotografiranja »Super Night Mode« za kakovostne fotografije v slabih svetlobnih razmerah ali celo mraku tudi brez stojala.

Huawei P40 lite

Opremljen z zmogljivim procesorjem Kirin 810 prinaša večjo učinkovitost ob nižji porabi energije, zahtevam pa popolnoma sledi tudi hitri delovni (RAM) pomnilnik velikosti 6 ali 8 GB. Prav tako je zagotovljena podpora tehnologiji GPU Turbo, ki z zmanjšanjem zakasnitev in drugih izboljšav, prinaša popolnoma novo izkušnjo igranja mobilnih iger. Vrhunske zmogljivosti zaokrožuje baterije visoke kapacitete 4200 mAh, ki jo odlikuje certifikat nemškega podjetja TÜV Rheinland za rešitev hitrega polnjenja »SuperCharge«. Ta baterijo do 70 % napolni v vsega 30 minutah.

Huawei P40 lite bo pri slovenskih prodajalcih na voljo s 6. 4., in sicer po ceni 279 evrov.

Naslednji nivo ustvarjalnosti z MatePad Pro

Ob boku novih telefonov pa s svojim minimalističnim dizajnom navdušuje tudi najnovejša tablica Huawei MatePad Pro. Njen zaslon FullView, ki se razprostira praktično do samih robov ohišja, pokriva kar 90 odstotkov celotne površine, kar novo tablico v tej kategoriji postavlja na prvo mesto med vsemi tablicami. Z naprednim procesorjem Kirin 990, zasnovanim na 7-nanometrski tehnologiji, prinaša izjemno zmogljivost in odlično energijsko učinkovitost, različica 5G pa tudi povezljivost naslednje generacije. Na tablici je nameščen operacijski sistem EMUI10, ki med drugim omogoča uporabo več oken hkrati, enostavno povezavo z drugimi pametnimi napravami in sodelovanje na več zaslonih ter sočasno interakcijo z dvema aplikacijama. MatePad Pro prav tako podpira uporabo digitalnega pisala Huawei M-Pencil in pametne magnetne tipkovnice, kar napravo spremeni v pravi računalnik in še poveča njeno vsestranskost.

Tablica Huawei MatePad Pro bo pri nas na voljo od 599 (Wi-Fi) oziroma 649 (LTE) evrov naprej.

Vizija novega ekosistema in platforme AppGallery

Vse nove naprave povezuje ekosistem Huawei Mobile Services, v sklopu katerega nastopa tudi Huawei AppGallery, uradna platforma za distribucijo aplikacij. Kot ena od treh najboljših digitalnih trgovin z aplikacijami, Huawei AppGallery ponuja najbolj priljubljene aplikacije in storitve 400 milijonom aktivnih uporabnikov mesečno v več kot 170 državah po celem svetu. AppGallery nudi popolno varnost in zaščito, vključno s preverjanjem dejanskega imena razvijalca in postopkom pregleda v štirih korakih za varno delovanje aplikacij. Vse aplikacije so podvržene strogemu verifikacijskemu preizkusu, ki preprečuje njihovo morebitno zlonamerno delovanje. Aplikacije razvršča v 18 kategorij, ki vključujejo novice, družbene medije, zabavne vsebine in številne druge, iskanje po njih pa prek dovršenega brskalnika poteka gladko in enostavno.

Huawei Mate Xs

Vabljen!

Ob slovesnem in prelomnem trenutku na naših tleh, Huawei vabi vse navdušence nad tehnologijami k obisku nove trgovine. Huawei Experience Store se nahaja v prvem nadstropju ljubljanskega nakupovalnega središča CityPark. Od ponedeljka do petka je njen delovni čas med 9. in 21. uro, ob sobotah med 8. in 21. uro in ob nedeljah med 9. in 15. uro.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.