Zaradi koronavirusa naslednje leto brez novih emojijev

Epidemija koronavirusa je posegla tudi v svet tehnologije in mobilnih operacijskih sistemovOrganizacija Unicode Consortium namreč vsako leto v marcu izda serijo novih emojijev, ki jih proti koncu leta tehnološke multinacionalke vključijo v njihove izdelke skupaj s programskimi posodobitvami (če imaš recimo iPhona, se tvoj iOS posodobi vsako leto septembra).  

Organizacijo Unicode, ki nadzira standarde za kodiranje računalniških znakovsestavljajo večinoma prostovoljci, epidemično izredno stanje ekonomiji pa s seboj prinaša tudi manj sponzorskih sredstev za Unicode. Zato so se pri organizaciji v dobro svojih zaposlenih in poslovnih partnerjev odločili, da novo serijo emojijev raje izdajo kasneje. Natančneje: datum izdaje naslednje nove serije emojijev so zamaknili za pol leta, kar pomeni, da jih bodo podjetja prejela šele septembra 2021, tvoj telefon pa bo nove emojije s posodobitvijo dobil verjetno šele v začetku leta 2022.  

Še vedno pa se lahko veseliš letošnjega paketa emojijev (Emoji 13.0), ki bo med drugim bogatejši za kar nekaj sličic: po novem boš lahko v svojih sporočilih uporabljal emojije ščurka, paprikosmoking, mamuta in transgender zastavo.  

First Look: All 117 New Emojis for 2020

Prejšnji članekKako narediti dober vtis na online sestanku
Naslednji članekDIY frizer: kako se ostriči doma

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.