Zemljevidi Petal vas bodo vedno pravočasno pripeljali na cilj

Od pametnega telefona danes pričakujemo, da ima nameščene zemljevide in nas zna varno, učinkovito, hitro in neodvisno od prevoznega sredstva pripeljati do cilja. Na Huaweievih pametnih telefonih za to poskrbijo zemljevidi Petal oziroma Petal Maps.

Na Huaweievh telefonih sta že nekaj časa na voljo odlična navigacijska pripomočka, aplikaciji TomTom GO in HERE WeGo, ki veljata za dve od najboljših na svojem področju. Nedavno pa so pri Huaweiu razvili tudi lastno rešitev in jo integrirali v svoje telefone, da bi uporabnikom čim bolj olajšali krajša in daljša potovanja. Zemljevidi Petal oziroma Petal Maps je aplikacija, ki je del okolja EMUI 11 in je na nove Huaweieve telefone že prednameščena ter v primerjavi z zunanjimi rešitvami, ki jih lahko najdete v bogato založeni trgovini AppGallery, tudi bolj integrirana v sistem.

Zemljevidi Petal tudi v Sloveniji že prikazujejo številne točke zanimanja, od restavracij, trgovin, bencinskih črpalk in znamenitosti, ki se nahajajo v bližini, seznam se pa iz dneva v dan širi in bogati z novimi informacijami. Prav tako je mogoče z aplikacijo v živo spremljati prometne razmere, na voljo pa je tudi 3D-pogled, ki omogoči lažjo predstavo urbane okolice.

Enostavna in priročna navigacija

Zemljevidi Petal se lahko pohvalijo z izjemno preglednim vmesnikom, ki naredi navigacijo še bolj enostavno.  V spodnji vrstici so tri možnosti in nad njimi iskalno polje. Vanj vpišete mesto ali naslov, kakor želite, da vas navigacija vodi. Izberete prevozno sredstvo in se prepustite vodenju. Vodenje na zaslonu poteka preprosto in razumljivo, vklopite pa lahko tudi glasovna navodila. V primeru, da zgrešite križišče ali izvoz, navigacija hitro najde novo pot in če je mogoče, že v procesu izračuna ponudi več različnih poti do cilja.

Navigacijo z zemljevidi Petal lahko na telefonih Huawei, med drugim tudi na najnovejšem Mate 40 Pro, uporabljate, ko hodite peš, se vozite s kolesom, mestnim prevozom ali z avtom. Kadar ne sedite za volanom lahko na telefon povežete tudi brezžične slušalke FreeBuds 4i, telefon pospravite v žep in pustite, da vas usmerja glas. Slušalke FreeBuds 4i so sicer povezljive tako s pametnimi napravami Android kot tudi iOS.

Več informacij o zemljevidih Petal: https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/petalmaps/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.