Kraft piva niso samo za hipsterje

Naslovnica priročnika, pivski sod

Pivo velja za najbolj priljubljeno alkoholno pijačo na svetu. Cenovno je precej dostopno in na trgu obstaja veliko različnih vrst. Slovenija se lahko pohvali s kar precej proizvajalci piva, od majhnih do zelo velikih. Pivo je del naše kulture in njegova zgodovina je prav fascinantna.

Kako dobro poznaš to pijačo?

V priročniku smo zbrali nekaj osnovnih informacij o pivu, ki ti bodo prišle še kako prav na naslednji zabavi (ko jo bomo dočakali, seveda). Pripravili smo slovarček pivskih izrazov za vse, ki ne vedo, kaj pomeni kraft pivo. Prebereš pa si lahko tudi, katere vrste piva poznamo in na katerih festivalih ga slavimo.

Slovenske butične pivovarne

Podrobneje smo se posvetili tudi manjšim slovenskih pivovarnam. V uredništvu smo pripravili ocenjevanje, kjer smo razglasili najlepše pivske steklenice oziroma pločevinke. Razkrili smo tudi nekaj zabavnih dejstev o slovenskih butičnih pivovarnah, ki jih gotovo še ne poznaš!

Pivo ni samo za pitje

Si vedel, da je pivo dobrodošlo v marsikaterem receptu? Z njim lahko obogatiš mesne jedi in popestriš celo sladoled! Pivo pa lahko tudi ocenjujemo, zato smo ti pripravili kratek vodič po tem, kako pivski strokovnjaki ocenjujejo to pijačo.

Prijetno branje ti želimo! V komentar nam povej, kakšen se ti je zdel naš drugi elektronski priročnik.

Priročnik si zagotoviš tako, da se spodaj prijaviš na naše e-novice. Po potrditvi prijave na svoj e-naslov prejmeš priročnik brezplačno!
Če ga kmalu po potrditvi prijave ne prejmeš, preveri še junk mail. 😉

+ objave

Urednica revije Študent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.