Družbeni problemi, ki pestijo moške

Adult hispanic man wearing glasses over isolated background looking stressed and nervous with hands on mouth biting nails. Anxiety problem.
Foto: AaronAmat iz iStock

Urban je že pred časom zapisal 2 članka na temo družbenih problemov, ki pestijo moške. Najprej me je zanimalo, zakaj se je sploh odločil pisati na to temo. Prvi del prispevka lahko prebereš tukaj, drugega pa tukaj.

Moške se pri enakopravnosti včasih pozablja, oziroma se na njih v osnovi gleda drugače. To pa jih lahko pri nekaterih popolnoma normalnih življenjskih situacijah spravi v precej neprijeten položaj. Ampak zakaj in kdaj?

Urban je omenil, da so nekatere tradicionalne družbene vloge moških v današnjih časih že zastarele. Je danes res tako, da je zgolj moški tisti, ki preživlja družino? Najbrž, oziroma v večini primerov to ne drži več, saj ena plača v družini ni več dovolj.

Kaj sploh pomeni biti pravi moški? Odvisno od kulture. Urban pravi, da je zanj »ta prav dec« predvsem tisti, ki se ne sramuje svojih čustev in se za vse kar počne ter kar ima odloča sam in s svojo glavo. Pa vendar, koliko je tukaj odločitev zares samo tvoja?

Z Urbanom sva v nadaljevanju še malo »zafilozofirala« in govorila tudi o tem, kako so moški predstavljeni v filmih in kako to vpliva na realno življenje ter kateri so največji predsodki o moških v postelji. Pozabila nisva niti na starševske vloge.

Punce, tudi fantje so ljudje in fantje, dopustite si biti človeški – vedno in povsod. 😉

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekDžamija je najboljši slovenski projekt zadnjih let
Naslednji članekTriki za lepše urejeno knjižno polico
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.