Ker nekateri še vedno nis(m)o pogledali serije The Game of Thrones in/ali The Witcher

young  cheerful woman eating popcorn and watches  movie on  cable TV while switching channels with the remote control at home in evening  alone
Foto: evgenyatamanenko iz iStock

Še v predkoronskih časih je produkcija Netflix svojo ponudbo serij obogatila s še eno – The Witcher (v nadaljevanju TW). Ta naj bi bila dobra roba za vse, ki ste si že ogledali serijo The Game of Thrones (v ndaljevanju GOT), saj ponuja temačno fantastiko in zapletene politične spletke. No, nekateri si še vedno nismo ogledali niti prve, niti druge serije in preden se k ogledu napotim tudi sama, sem Urbanu Husuju, avtorju na portalu in v reviji Študent, zastavila nekaj vprašanj. Pogledal je obe seriji, prebral knjige avtorja George R. R. Martina in je v splošnem velik entuziast TV serij.

>>> SPOILER ALERT! Morda lahko vsebina spodnjega zapisa ali pa avdio oddaja izda kakšno informacijo, ki lahko vpliva na tvojo izkušnjo ogleda serij!<<<

Razlike in podobnosti med GOT in TW

Urban mi je na začetku zaupal, da se naziv The Witcer težko prevaja v slovenščino. Kaj pravzaprav pomeni in iz kje izhaja?
Ker je serija TW večkrat omenjena kot dober predlog za ogled za vse tiste, ki jim je bila serija GOT všeč, mi je Urban predstavil tudi podobnosti in razlike med tema dvema serijama. Pravi, da imata obe seriji močno sporočilo glede dualnosti ljudi, razlikujeta pa se predvsem v prikazu glavnih junakov oziroma herojev.

Komu serije ne bi bile všeč?

Serija GOT je požela obilo zanimanja in navdušenja – kar 20 milijonov gledalcev samo na HBO. Vendar, kaj je tisto, kar je pritegnilo množice gledalcev? Urban predstavi, da serije prav z izborom teme, dogajanja in zapletov, ki ustrežejo veliki večini gledalcev. Se lahko najdeš v kakšni od Urbanovih predlogov? Kaj je pritegnilo tebe? Če si jih še nisi ogledal in imaš slab želodec in so ti nazorne seksualne scene neprijetne, Urban pravi da GOT serija morda ni najbolj primerna zate. Urban je predstavil tudi posamezne dele produkcije obeh serij, ki so ga najbolj navdušile.

Koliko življenja ti vzame ogled serij, branje knjig in igranje video igre TW?

Serija GOT preko 80 ur, serija TW pa okoli 10 ur. Branje je precej odvisno od hitrosti tvojega branja, igranje video igre pa lahko znese tudi preko 300 ur! Tukaj se nahaja še vprašanje, ali je bolje najprej prebrati knjigo in nato pogledati serijo? Kako se je tega lotil Urban izveš v podcastu.

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

marketing [afna] nevtron.eu

Novinar

Prejšnji članek23. september razglašen za dan slovenskega športa
Naslednji članekOcena filma: Artemis Fowl je najslabša predelava knjige vseh časov
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Pia Prelec Poljanšek
marketing [afna] nevtron.eu

Novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.