Zakaj začeti trenirati?

Fit Young woman in sportswear doing yoga, fitness exercise on the street. Warming up your muscles before an intense workout in the morning. Sport, Active life, sports training, healthy lifestyle.
Foto: Maksym Belchenko iz iStock

V tokratni epizodi podcasta je z mano govoril mlad fant Rok Škrjanec, ki ima pred sabo velike cilje in še večjo voljo, da jih uresniči.

Rok je 20-letnik, ki poleg študija kemijske tehnologije velik del svojega časa nameni obiskovanju fitnesa in treniranju kalistenike. Poleg tega opravlja tudi tečaj za osebnega trenerja.

Kalistenika je vadba, pri kateri se uporablja lastna teža, poleg moči pa je pri njej pomembna še velika mera gibljivosti in koordinacije.

Zakaj ravno kalistenika?

Po večletnem treniranju košarke se je Rok odločil, da si želi v svoji vadbi bolj obremeniti mišice in preoblikovati telo. Tako se je vpisal v fitnes, kjer je sprva obiskoval le naprave in kotičke, kjer je bilo zelo malo ljudi, saj je moral poleg oblikovanja telesa delati tudi na svoji samopodobi.

Kalistenika je namreč šport, pri katerem ne gre zgolj za premagovanje drugih, pač pa za premagovanje samega sebe in grajenje psihofizične moči.

Po večletnem trudu je Roku zelo jasno, da so za rezultate potrebni močna volja, vztrajnost in delo. Tudi takrat, ko imaš nešteto izgovorov, je najbolj pomembno, da ostaneš zvest svojim ciljem in disciplini.

Letos Rok tekmuje v street workoutu, kjer glede na svojo fizično in psihično pripravljenost cilja precej visoko. Kako tekmovanje izgleda in kje sploh poteka, nam je zaupal v podcastu. Poleg tega nam je povedal, kako usklajuje svoje študijske obveznosti s treningi in kako velikega pomena je pri vsem tem tudi prehrana.

Prav tako ne pozabi poudariti pomena časa, ki je potreben za regeneracijo in druženje s svojimi najbližjimi.

Želim ti, da skozi pogovor ugotoviš, kako zelo pomembno je, da vsak dan narediš nekaj zase in kako dobri so lahko rezultati, če vztrajaš. Rok je lep primer mladega študenta, ki je lahko marsikomu za vzor.

Najdeš ga na njegovem Instagram profilu skrjanec9.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.