petek, 18 septembra, 2020
Doma Mediji Revija Dijak Dijak 2020/2021

Dijak 2020/2021

Letošnja izdaja Dijaka se osredotoča na trenutne razmere. Pandemija je svoje posledice pustila tudi na šolstvu in na dnevni ravni se moramo boriti proti njej. Dijakom smo zato pripravili nekaj nasvetov, kako študirati od doma in kako se sprostiti v času epidemije.

Dotaknili smo se tudi večnih težav, s katerimi se srečujejo dijaki četrtih letnikov, in sicer strahu pred maturo ter kam po končani srednji šoli. Za tiste, ki se ne vidijo na faksu, smo predstavili nekaj alternativnih možnosti, česa se lahko lotijo namesto študija.

Prehod iz srednješolskega v študentsko življenje je poln vznemirjenja in različnih možnosti. Bi raje živel v stanovanju ali študentskem domu? Kako paziti na finance, da ne boš vedno brez denarja? Kako sploh priti do fakultete, ne da bi se izgubil?

Trenutno obdobje je zelo težko za naše psihično zdravje, zato smo pripravili članek o tem, kako se spopadati s stresom in kam se lahko obrneš po pomoč. Za najbolj lene dijake smo spisali tri recepte za najbolj simpl sladice, ki si jih lahko pripraviš, ko ti bo »padel cukr«.

Zabava je vedno pomembna, ampak za zdaj je boljše, da se izogibaš množicam in se raje zabavaš na druge načine. Kako? Pripravili smo ti nekaj predlogov.

Revija je že na voljo, letos jo dijakom tretjih in četrtih letnikov srednjih šol delimo kar člani uredništva. In ne skrbi, ne hodimo po razredih, ampak jo samo dostavljamo do vrat šol, v tvoje roke pa bo prišla v knjižnicah, svetovalnih službah ali preko razrednikov in dijaških skupnosti.

Prelistaš jo lahko tudi na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf.

Urednica revije Študent

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,157FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Letos nagrade za študentska dela s področja divjadi in lovstva

Če si letos ali v letu 2019 diplomiral, magistriral ali doktoriral s področja lovstva in divjadi, lahko prejmeš finančno nagrado, ki jo podeljuje Strokovno-znanstveni...

🎧 Ali kot študent potrebujem tiskalnik?

Lahko bi rekli, da so tiskalniki že pozabljena roba - ali pač? Kje je tista meja v količini tiskanja, da se ti že splača...

Huawei omogoča nove priložnosti za razvijalce

Na konferenci za razvijalce HDC.Together 2020, ki je potekala včeraj ob jezeru Shongshan na Kitajskem, je Huawei predstavil glavne prihajajoče posodobitve njihovega ekosistema programske...

Novo odkritje Hubbla namiguje na resen problem z našim razumevanjem temne snovi

Bilo bi skrajno optimistično, če bi rekli, da razumemo temno snov. Toda tudi pri majhnem dojemanju, ki ga imamo, nam morda manjkajo pomembne stvari.Nova...