Dijak 2022/2023

Naslovnica revije s punco, ki leži na tleh s slušalkami na glavi

Letošnje šolsko leto je že četrto zaporedno, ki vsaj deloma poteka v znamenju pandemije. Na srečo se je letošnji september začel normalno, brez mask pri pouku in z veliko mero optimizma, da bodo šole letos ostale odprte.

V letošnjem Dijaku smo pripravili zanimive teme za dijake tretjih in četrtov letnikov, ki jim bodo pomagale pri prehodu na fakulteto. Se ne moreš motivirati za učenje? Zbrali smo top nasvete za prokrastinatorje, ki so še posebej priročni za tiste, ki se učijo zadnji dan.

Se boš letos udeležil informativcev in ne veš, na kaj moraš biti pozoren? Vse pomembne informacije te čakajo v Dijaku. Prav tako smo se dotaknili vedno pereče teme, kako izbrati pravi faks. Kolebaš glede vpisa na faks? Bi raje začel služiti svoj kruh? Prednosti in slabosti študija ter zaposlitve najdeš na straneh 12 in 13.

Za tiste, ki se boste naslednje leto preselili od doma in začeli živeti v študentskem domu, smo pripravili trike, s katerimi bo ta prehod lažji. Ljubitelji potovanj se bodo našli v članku o solo potovanjih, oboževalce filmov pa čaka članek o tem, zakaj je v kino najboljše iti sam. 

Te mučijo mozolji in bi svojo kožo rad spravil v red, preden odideš na fakulteto? V članku Kako do uspešne skincare rutine boš našel kopico nasvetov. V Dijaku boš našel tudi simpl recept za slastne brownije in ideje za unikaten dejt.

Si strasten ljubitelj videoigric in zagovarjaš dejstvo, da gre za obliko športa? Preveri strani 30 in 31, kjer boš videl, ali se strinjamo s tabo. Spletne goljufije so v porastu, zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako se jih lahko obraniš.

Revija je že na voljo, letos jo dijakom tretjih in četrtih letnikov srednjih šol ponovno delimo člani uredništva. To ne pomeni, da hodimo po razredih, ampak jo samo dostavljamo do vrat šol, v tvoje roke pa bo prišla v knjižnicah, svetovalnih službah ali preko razrednikov in dijaških skupnosti.

Prelistaš si lahko shraniš tudi kot pdf.

Dijak 2022/23   Prenos

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekKaj je podnebna anksioznost?
Naslednji članekTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.