Dijak marec 2023

Naslovnica revije s sliko najstnika

V uredništvu smo prvič pripravili izdajo revije Dijak, ki je namenjena osnovnošolcem, natančneje učencem osmih in devetih razredov. V tej številki boš tako našel vsebine, ki osnovnošolce pripravljajo na prehod iz osnovne v srednjo šolo.

Pripravili smo pregled srednješolskih programov, da se boš lažje odločil, kam naprej, pogledali, katere štipendije lahko dobite dijaki in zapisali nasvete za pripravo na NPZ-je. Če se boš v prvem letniku srednje šole preselil v dijaški dom, ti bo prav prišel naš članek na strani 10.

Zaključek osnovne šole zaznamujeta dve stvari: zaključni izlet in valeta. V Dijaku boš tako našel ideje za zaključni izlet in modne nasvete za valeto. Razbili smo tudi najbolj pogoste mite o aknah, tej zoprni nadlegi, ki pesti skoraj vsakega najstnika.

V reviji boš našel tudi dva intervjuja s psihoterapevtoma, prvi govori o razhodu in bolečini prve ljubezni, drugi pa o bullyingu.

Za ljubitelje športa smo pripravili članek o minimotu, navdušence nad videoigricami pa čaka pregled najboljših iger, ki jih trenutno lahko igraš. Ker te čaka pisanje seminarskih nalog, smo pogledali, kako lahko zavaruješ svoje datoteke, da jih ne boš izgubil v najslabšem možnem trenutku.

Revija je že na voljo, učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol jo bodo dobili  v knjižnicah, svetovalnih službah ali preko razrednikov.

Prelistaš jo lahko tudi na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf.

Dijak marec 2023   Prenos

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing, urednica revije Študent

Prejšnji članek»Kruh in vrtnice« za ženske že od leta 1908!
Naslednji članekKako se lotiti »meal prep-a«? – Kuharski nasvet za zasedene študente
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing, urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.