Čas je za informativce!

Naslovnica revije Študent, januar 2022

Zakorakali smo v izpitno obdobje, čas, ki ga večina študentov naravnost sovraži. Za maturante pa januar in februar obeležuje čas informativnih dni, ko se odločajo, na katere fakultete se bodo vpisali. V reviji smo se tako osredotočili predvsem na informativne dni in ostale informacije o študiju, ki pridejo prav predvsem maturantom (in brucem, ki že vedo, da se bodo prepisali 😉).

Pripravili smo ti primer izračunanja točk za vpis na fakulteto, podrobno opisali postopek prijave na izmenjavo Erasmus in podali nekaj nasvetov za izpitno obdobje. Za vse sveže diplomante in tiste, ki bodo to še postali, smo pripravili članka o pripravi na razgovor in odprtju lastnega podjetja.

Zima je pri nas kulturno obarvana, zato te bomo razveselili z nekaj dejstvi o Prešernu, ki jih gotovo še ne poznaš. Za vse, ki odlašajo do konca, pa smo pripravili seznam idej za pustne maske, ki jih lahko pripraviš brez velikega truda. Februar zaznamuje Valentinovo in v reviji te čakajo nasveti, s katerimi boš raztural na prvem zmenku.

Pripravili smo tudi seznam najboljših videoiger, ki bodo izšle v tem letu. Pandemija je za nekatere pač priročen izgovor, da še več časa preživijo za računalnikom 😉. Vse ljubitelje tehnologije pa čaka seznam najbolj zabavnih tech naprav, ki jih boš hotel imeti tudi ti!

Januarska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Če slučajno študiraš od doma, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. V komentarjih nam povej, kakšna se ti je zdela letošnja praznična številka. 🙂

Revija Študent, januar 2022   Prenos

Urednica revije Študent

Prejšnji članekJavni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2022
Naslednji članekŽivljenja na Marsu ni. Ali pač?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.