Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2022

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je v koncu decembra objavila nov razpis. Podoktorski kandidati imajo tako možnost za prijavo na podoktorsko raziskovalno štipendijo na Japonskem. Slovenija ima z Japonskim združenjem za spodbujanje znanosti (JSPS) sklenjen memorandum o znanstvenem sodelovanju, ki vsako leto zagotavlja podoktorske raziskovalne štipendije. V letu 2022 je Slovenija dobila eno štipendijo.

Kdo se lahko prijavi in kakšni so pogoji?

Štipendija je namenjena slovenskim podoktorskim kandidatom, ki so pred največ šestimi leti od roka prijave pridobili doktorat. Pogoj je seveda tudi želja po raziskovalnem delu na Japonskem pod vodstvom lokalnih znanstvenikov. Možna je prijava na katero koli znanstveno področje. V primeru, da je nekdo že imel štipendijo JSPS, zanjo ne more kandidirati ponovno. Raziskovalno delo bo trajalo predvidoma od 12 do 24 mesecev.

Japonsko mesto in promet.
Izbrani kandidat bo delo na Japonskem opravljal najmanj eno leto.

Izbrani prejemnik štipendije bo med drugim prejel povratno letalsko vozovnico, mesečno nadomestilo v višini tri tisoč evrov, namestitev za tisoč sedemsto evrov in nezgodno ter zdravstveno zavarovanje.

Način prijave in rok oddaje

Prijavni obrazec je treba oddati v tiskani obliki z lastnoročnim podpisom in na elektronskem nosilcu podatkov (USB ključek) v pdf formatu. Vsebina na obeh se mora ujemati. Poleg tega mora kandidat priložiti še kopijo dokazila o doktoratu, priporočilno pismo slovenskega mentorja ali nadrejenega in pisno soglasje japonskega mentorja ter njegove institucije o raziskovalnem delu na Japonskem. Vsi trije dokumenti morajo biti v angleškem ali japonskem jeziku.

Vse dokumente je treba dostaviti v zaprti ovojnici z napisom: »Ne odpiraj, prijava na Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2022«, s pripisanim imenom in priimkom kandidata ter njegovim naslovom. Dostaviti ali poslati jih je treba na naslov Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije v Ljubljani.

Rok oddaje je 7. februar 2022. Štele bodo tudi prijave, ki bodo oddane po pošti najkasneje do 7. februarja (poštni žig) in tiste, ki bodo oddane v glavni pisarni agencije. Odpiranje prijav se bo začelo 11. februarja.

Kdaj bo znana končna odločitev?

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport bo do konca marca na JSPS poslala nominirane kandidate. Nato bo JSPS v roku treh mesecev zaključilo izbor in izbranega kandidata pisno obvestilo o nadaljnjih postopkih.

Prejšnji članekLeto 2022, evropsko leto mladih: Evropa skrbi za nas
Naslednji članekČas je za informativce!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.