Vesel Svarožič, koledo in božič!

Naslovnica revije Študent, december 2021

Vstopili smo v praznični december in po glavi nam hodijo samo še darila, praznovanja in hrana. Zato smo decembrsko številko Študenta posvetili ravno temu. V naslovnem članku te čakajo zanimiva dejstva o izvoru božiča, ki jih lahko mimogrede omeniš med božično večerjo. Saj veš, da boš izpadel akademsko navdihnjen. 😉

Pripravili smo ti tudi nasvete za prihajajoče izpitno obdobje, ki te čaka že čez dober mesec! In seveda profesorji radi zagrenijo december s seminarskami in kolokviji. Z našimi nasveti boš hitro opravil s študijskimi obveznostmi, da boš lahko brezskrbno užival v tem lepem mesecu.

Sneg je že pobelil marsikateri hrib, zato smo spregovorili z učiteljem smučanja in pripravili ultimativne nasvete za vse, ki ne znajo smučati. Po strminah boš švigal hitreje, kot si misliš. Za vse sladkosnede pa smo zapisali recept za bombastično praznično sladico, ki jo lahko pripraviš v le nekaj minutah.

Konec leta pa je tudi čas za refleksijo, zato smo pripravili pregled najpomembnejših znanstvenih odkritij tega leta. V tem letu namreč rabimo dobre novice. Dolgi zimski večeri marsikatere spravljajo v slabo voljo, zato smo pripravili članek o tem, kako si lahko sam narediš domači kino. Nič ni lepšega od filmskega večera pod odejo in s skodelico čaja v roki.

Decembrska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Če slučajno študiraš od doma, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. V komentarjih nam povej, kakšna se ti je zdela letošnja praznična številka. 🙂

Revija Študent, december 2021   Prenos

Urednica revije Študent

Prejšnji članekInternet postaja vse večji onesnaževalec
Naslednji članekZakaj brezplačni študij ni tako super, kot se sliši

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.