02. DIGGIT z aktualnimi okroglimi mizami

5. in 6. junija 2013 so bile v Cankarjevem domu na DIGGIT-u poleg vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov, ki so predstavili primere dobrih praks in sveže digitalne trende, tudi 3 okrogle mize. Organizatorji pa za vas pripravili tudi brezplačen vzporedni program.

Prva, Kako doseči potrošnika – vedno in povsod, je zaokrožila jutranje dogajanje prvega dne in razkrila trend vseprisotne vsebine. Alison Fennah (IAB Europe), Sebastian Becker ([tbb*] thebrainbehind) in Victoria Davies (Discovery) bodo pod taktirko Bojana Amona (TSmedia) spregovorili o soočanju z razpršeno pozornostjo uporabnika preko številnih zaslonov ter podali napotke za učinkovito pripravo in distribucijo vsebine.

Spletni strateg, Vuk Ćosić, odgovorni urednik in ustanovitelj portala Netokracija, Ivan Brezak Brkan, in vsestranski Zoran Torbica, organizator Tvitomanije, so prevpraševali obstoječe digitalne prakse in razmišljali o novih. Okroglo mizo Bili s(m)o kreativni in napredni. Pa zdaj? pa je povezoval strokovnjak za nevromarketing in politično komuniciranje, Sebastjan Jeretič.

Tretja, znotraj sklopa Digitalni »dedki in babice«. Kaj naj počnemo z njimi?, pa se je osredotočila na generacijo »Baby Boomerjev«, ki jih pri upravljanju tržnega komuniciranja pogosto zanemarjamo. Eva Aljančič (Si.mobil), Niko Kušar (Telekom Slovenije), Mitja Tuškej (Formitas BBDO), Tadej Zajšek (Sonce.net) in moderator Iztok Sila (Sila Consulting) so osvetlili specifike aktivnosti digitalnih »dedkov in babic« ter udeležencem razkrili kdo so, kakšni so, koliko jih je in kaj počnejo na spletu ter kako se jim približati.

Na letošnjem Diggitu bodo udeleženci letos prvič priča izboru najboljše inovativne podjetniške rešitve v živo, izboru DIGGIT startup ideja 2013. Na odru je svoje ideje v kratkem, do 5-minutnem nastopu predstavilo 6 finalistov, ki so Confidly, MojeKartice, Naymit, ShowMeAround, Tee.LT in Wellioo. Zmagovalca in nosilca naziva DIGGIT stratup ideja 2013 pa so izbrali strokovna žirija in občinstvo.

Več informacij o osrednjem in brezplačnem vzporednem programu na www.diggit.si, novosti pa lahko spremljate tudi preko Facebooka in Twitterja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.