1. velika mednarodna konvencija japonske popkulture v Sloveniji

SAKUGA GAIDEN – 1. VELIKA SLOVENSKA KONVENCIJA JAPONSKE POPKULTURE S KONCERTOM JAPONSKE SKUPINE AN CAFE IN TURNIRJEM V IGRI LEAGUE OF LEGENDS, V SOBOTO, 20. 6. NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU V LJUBLJANI.

Prvič v Sloveniji vam predstavljamo zares veliko mednarodno konvencijo japonske popkulture Sakuga Gaiden, ki bo potekala v soboto, 20. junija 2015 od 9.00 do 22.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani! Na svoj račun boste tako prišli ljubitelji najnovejših računalniških iger, table top iger, cosplay tekmovanj, pevskih tekmovanj, bogato založenih stojnic, plesnih vaj, anime risanih filmov in tekmovanja o poznavanju teh, komičnih nastopov in drugega. Kot se spodobi za sorodne konvencije po svetu, bo tudi ta imela bogat program in ponudbo. Po nečemu pa bo ta konvencija »unikatna«: obiskovalci bodo z nakupom skupne vstopnice ali samo vstopnice za koncert prvič v Sloveniji videli in slišali eno večjih japonskih pop skupin, An Cafe (Antic Cafe), ki pride v Evropo samo zaradi nastopa na Sakuga Gaiden konvenciji. Ne bo manjkalo tudi veliko tekmovanje v igri League of Legends, pri vseh tekmovanjih pa se obetajo privlačne in bogate nagrade. Samo pri omenjeni igri bo nagradni sklad kar 1.000,00 EUR!

 

Vstopnice, tako za konvencijo, kot tudi za koncert ali pa v kombinaciji, so na voljo na www.mojekarte.si, na Petrolovih in OMV bencinskih servisih in drugod!

 

PRVA VELIKA SLOVENSKA KONVENCIJA JAPONSKE POPKULTURE SAKUGA GAIDEN

Konvencija Sakuga Gaiden predstavlja velik korak pri nas v bodočnost na področju japonske sodobne popkulture in sorodnih vsebin, ki so med mladimi in starejšimi izjemno priljubljene tudi v Sloveniji že leta. S svojo ponudbo, velikostjo in posebnimi vsebinami se tako postavlja ob bok večjih tovrstnim konvencijam v Evropi, že v tem trenutku pa izstopa po svoji inovativnosti na področju Vzhodne Evrope, saj ne le predstavlja japonsko kulturo, ampak je tudi neposredno povezana z akterji le-te. Letošnji stični člen je ravno nastop japonske skupine Antic Cafe.

 

Sorodne konvencije, a v manjšem obsegu, so nam znane v Sloveniji že nekaj let, v tujini pa dosegajo obisk tudi do 400.000 obiskovalcev (Italija). Mladina in starejši, ki so navdušeni nad sodobno japonsko populturo, so vedno bolj številni tudi pri nas; navsezadnje pa tudi v okviru konvencij potekajo velika tekmovanja v računalniških igrah, ki jih po svetu v finalih spremljajo desettisoči na stadionih, preko spletnega streama pa nekaj milijonov gledalcev. Zato sta se organizatorja konvencije Sakuga Gaiden, katere nosilca že nekaj let organizirata sorodne, a manjše dogodke v Sloveniji, odločila, da bosta letos prvič ponudila vsem ljubiteljem te in sorodnih sodobnih kultur res veliko konvencijo z bogatim, raznolikim programom in navsezadnje tudi z eno največjih japonskih pop skupin v tem trenutku, An Cafe, ki bodo samo za ta nastop v Evropo prispela naravnost iz Japonske!

 

KONCERT SKUPINE AN CAFE (Japonska)

An Cafe (Antic Cafe) je japonska Harajuku dance rock, visual kei skupina, ki deluje že od leta 2003. Od primarnih članov sta danes dejavna Miku (vokalist) in Kanon (basist), pridružili so se jima pa še Teruki (bobnar), Takuya (kitarist) in Yu-ki (klaviatura). Izdali so že 5 albumov, ter preko 20 singlov, posneli pa so celo otvoritveno temo za anime Darker Than Black. Na Youtube imajo njihovi videospoti tudi več kot 5 milijonov ogledov, turnejo po Evropi pa so imeli leta 2008. Zdaj se po krajšem ustvarjalnem premoru vračajo na odre pod okriljem novega managementa in njihov prvi povratek na koncertne odre se bo zgodil prav na odru slovenske konvencije Sakuga Gaiden, saj bodo na njej edini ekskluzivni nastop v Evropi letos!

 

Še nekaj videospotov:

https://www.youtube.com/watch?v=3xOt1As-JeI
https://www.youtube.com/watch?v=viEFxNsB9nQ

 

Na konvenciji Sakuga Gaiden seveda ne bo manjkal veliki slovenski turnir v igri League of Legends, ki jo po svetu igrajo stotine milijonov oboževalcev, z bogatimi nagradami za prva mesta. In kot se spodobi za tovrstne konvencije tudi v svetu, bo ta ponujala razširjeno programsko vsebino. S prej omenjenim koncertom japonske skupine Antic Cafe, bo ponujala tudi preko 30 stojnic s predstavitvijo in prodajo izdelkov sodobne japonske popkulture (mange, igre, izdelki), tudi tradicionalne, kot tudi drugimi vsebinami, ki so danes izjemno privlačne mladim. Za obiskovalce bo pripravljena posebna gledalnica japonskih anime risank, pomerili se boste lahko v različnih table top igrah in preiskusili nove računalniške igre. Tako bo na voljo velik predstavitveni prostor novih iger in tehnologij, prostor za tekmovanja in preizkus iger. V galerijskem prostoru bodo čez dan potekale različne delavnice ustvarjalno-izraznih veščin japonske tradicionalne in sodobne kulture, tam pa bo tudi razstava sodobne slovenske avtorice, ki upodablja svoje like v japonskem slogu anime risanih junakov. Potekala bodo različna tekmovanja v petju, plesu in znanju: Sakuga Idol (pevsko tekmovanje v japonskih in korejskih skladbah), Anime kviz, plesne delavnice, Fashion Show, tekmovanje v posojanju glasov animejem in drugo. Naj tudi izpostavimo predstavitev in tekmovanje v cosplayu na velikem odru, ki se je bodo lahko udeležili vsi tisti, ki doma radi kreirate in nosite oblačila vaših priljubljenih junakov iz anime risanih filmov, igranih filmov, stripov, računalniških igre in drugega. Zato veselo na šivanje oblačil, saj bodo nagrade več kot privlačne, družili pa se boste lahko s somišljeniki iz Slovenije kot tudi iz tujine!

 

Vstopnice so na voljo na spletni strani organizatorjaspletnem portalu mojekartefizičnih prodajnih mestih ter na http://sakugagaiden.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html.


Cene vstopnic:
Konvencijska vstopnica: 9,99 EUR.

Koncertna vstopnica: 19,99 EUR.

Koncertna vstopnica (early entrance): 34,99 EUR – s to vstopnico lahko na koncert vstopite 30 minut pred uradnim odprtjem.

Otroci do 7 leta starosti imajo brezplačen vstop.

Pri nakupu koncertne vstopnice, konvencijska vstopnica 50% ceneje. VELJA TUDI ZA AKCIJSKO CENO!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.