12. Študentska delovna brigada

Študentska delovna brigada bo letos potekala v Občini Grad na Goričkem.

ŠOUM obvešča vse študente, ki želijo s svojim prostovoljnim delom pomagati občanom Grada, da se je pričelo zbiranje prijav za udeležbo na Študentski delovni brigadi.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo med 16. in 25. julijem 2010 organizirala že 12. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v Občini Grad na Goričkem. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, vzpodbujati prostovoljstvo med mladimi, pomembno pa je tudi druženje med študenti, ki jim ni vseeno za tuje težave. Ob tej priložnosti ŠOUM obvešča vse študente, ki želijo s prostovoljnim delom pomagali občanom Grada, da se je pričelo zbiranje prijav, ki bo potekalo do konca junija oziroma do zapolnitve mest. Študenti se lahko prijavijo na spletni strani www.dostop.si/sdb, kjer so na voljo tudi vse informacije v zvezi z letošnjo brigado.

Pred samo brigado, 10., 18. in 26. maja, med 10. in 13. uro, poteka pred Štukom tudi promocija Študentske delovne brigade. Z igrami, nagradami in veselimi animatorji bodo študenti promovirali prostovoljno delo, še posebej 12. Študentsko delovno brigado. Na ta način želijo v ŠOUM vzpodbuditi študente, da počitnice preživijo na nekoliko drugačen način.

Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.