Nezgodno zavarovanje

Poznamo različne vrste nezgodnega zavarovanja, ki zagotavljajo finančno nadomestilo v primeru nezgod, ki vas lahko prizadenejo kjer koli in kadar koli – naj bo to pri delu, preživljanju prostega časa, pri športnih dejavnostih, v prometu …

Zaradi nezgode lahko začasno ali trajno izgubite sposobnost za delo, kar pomeni precejšnjo izgubo dohodka.

Nekaj napotkov, kako izbrati ustrezno nezgodno zavarovanje
»Ko se odločamo za nezgodno zavarovanje, je ob sklenitvi pomembno, da izberete za vas najustreznejšo obliko tega zavarovanja. V Zavarovalnici Triglav, d. d., vam nudimo različne oblike nezgodnih zavarovanj. Nekaj vam jih v nadaljevanju predstavljamo.« Duša Lindtner, Zavarovalnica Triglav, d. d.

Ob sklenitvi nezgodnega zavarovanja se izračuna višina zavarovalne premije, ki je odvisna od:
• višine zavarovalnih vsot za posamezne zavarovane nevarnosti;
• časa trajanja zavarovanja;
• dela, ki ga zavarovanec opravlja, oziroma od dejavnosti, v kateri se delo odvija;
• od ostalih nevarnosti, ki vplivajo na višino zavarovalne premije.

Zavarovalna doba
»Vsako nezgodno zavarovanje vsebuje različne nevarnosti, za katere se oseba lahko zavaruje (nezgodna smrt, smrt zaradi bolezni, trajna izguba splošne delovne sposobnosti – invalidnost, prehodna nesposobnost za delo – dnevno nadomestilo, nadomestilo za bolnišnični dan, dodatek k nadomestilu za bolnišnični dan v tujini, stroški zdravljenja …), različne višine zavarovalnih vsot za te nevarnosti ter trajanja zavarovanja (dan, mesec, leto …). Zavarovalec sam izbira rizike kritja in tudi višino kritja (višina zavarovalnih vsot).
Ob sklenitvi nezgodnega zavarovanja se odločite za obdobje, za katerega želite skleniti zavarovanje. Zavarovalna doba je lahko zelo različna, lahko traja od ene ure do nekaj let. Lahko pa se odločite tudi za sklenitev permanentnega zavarovanja, ki traja do tedaj, ko ga ena od pogodbenih strani odpove. Zavarovalna doba je odvisna tudi od oblike nezgodnega zavarovanja. Zavarovane so lahko osebe, stare praviloma od 14 do 75 let. Mlajše oziroma starejše osebe se lahko zavarujejo po posebnih in dopolnilnih pogojih.« Duša Lindtner, Zavarovalnica Triglav, d. d.

Zavarovanje je veljavno kjer koli, 24 ur na dan.

Naj naštejemo še nekaj oblik nezgodnih zavarovanj, in sicer:
• individualno nezgodno zavarovanje oseb pri delu in v prostem času;
• kolektivno nezgodno zavarovanje oseb pri delu in v prostem času;
• nezgodno zavarovanje otrok in mladine;
• nezgodno zavarovanje oseb pri opravljanju športnih dejavnosti;
• družinsko nezgodno zavarovanje;
• nezgodno zavarovanje oseb, ki službeno potujejo.

»Nezgodna zavarovanja se medsebojno ne izključujejo. V primeru nezgode je zavarovanec tako upravičen do izplačila zavarovalnine iz vseh tistih oblik sklenjenih zavarovanj (kolektivnih, posamičnih, posebnih, dodatnih…), ki pokrivajo nezgodne dogodke, opredeljene v posameznih pogojih, ki so sestavni del pogodbe.« Duša Lindtner, Zavarovalnica Triglav, d. d.

Nezgoda je vsak nenaden dogodek. Med nezgode sodijo npr. padec, trčenje, če koga povozi vozilo (povozitev), udarec, ugriz, opekline, pik mrčesa, poškodba z orožjem, pa tudi zastrupitev s hrano ali kemičnimi snovmi, nezgodna utopitev ali zadušitev, zlomi in izpahi zdravih kosti … Natančnejša določitev, kaj sodi med nezgode, je odvisna od posamezne zavarovalnice.

Mojca Buh

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.