17. Mednarodni študentski festival SCiM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 29. junija do 8. julija 2015 organizira že 17. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje okoli 50 udeležencev iz več kot 30-ih svetovnih držav. Rezultati 10 – dnevnega dela bodo v torek 7. julija ob 11. uri, predstavljeni na ŠTUK-u.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

 

Jona Vizjak, sekretar za mednarodno sodelovanje in glavni organizator: »Udeleženci vsako leto sodelujejo v različnih delavnicah, preko katerih spoznavajo Slovenijo, mesto Maribor in prikazujejo življenja mladih iz svoje domovine. Študenti tokrat ustvarjajo v delavnicah javnega nastopanja in retorike, »Male šole politike«, komunikacije, dela v skupini in delavnici work-life balance. Vodijo jih mladi (študentje), ki tako dobijo priložnost, da svoje znanje prenesejo iz študijskih klopi in ga pokažejo v mednarodnem okolju ter si s tem pridobijo prepotrebne izkušnje.«

 

Na festivalu sodelujejo mladi iz več kot 30-ih svetovnih držav; Argentina, Etiopija, Filipini, Gana, Indonezija, Nigerija, Panama, Vietnam ter študenti iz večina evropskih držav.

 

Uradna zaključna slovesnost ter predstavitev izvedenih delavnic bo potekala v torek, 7. 7. 2015, ob 11. uri, v prostorih Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK.

 

Poleg teoretičnih in praktičnih delavnic, ki so osrednji del SCiM-a, program vsebuje še: 

  • Učenje slovenskega jezika;
  • Ekskurzijo po Sloveniji, kjer bodo obiskali Ljubljano, Bled, Postojnsko jamo in Vintgar;
  • Športne aktivnost;
  • Tematske zabave;
  • Ogled mesta Maribor ter
  • Obisk Festivala Lent.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.