17. Študentski tek na grad

Zavod ŠOU Šport ob podpori Študentske organizacije Univerze v Ljubljani vabi na že 17. Študentski tek na grad.

Ta bo v ponedeljek, 10. maja 2010, ob 19. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Udeleženci 17. Študentskega teka na grad bodo, kot vsako leto, tekmovali v štirih kategorijah: študentke, študenti, občanke in občani. Na tek se lahko prijavite med 17.30 in 18.45 na Prešernovem trgu na stojnicah pri maketi mesta Ljubljana. Prijavnine na tek ni, za garderobo pa morate poskrbeti udeleženci sami. Vsak tekač – proga je dolga približno 2,5 kilometra – bo ob prihodu v cilj, ki bo na grajskem dvorišču, prejel spominsko majico in osvežilno pijačo.

Aljoša Tišma, Zavod ŠOU šport: »S prireditvijo Študentski tek na grad že 17. leto zapored promoviramo zdrav način življenja med študenti in vsemi ostalimi prebivalci našega glavnega mesta. Od leta 1993 je 2,5-kilometrsko progo, ki poteka od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu, preteklo že več kot 15.000 tekačic in tekačev.«

Ob 19.30 bo na grajskem dvorišču svečana podelitev medalj in nagrad najhitrejšim v vsaki kategoriji. Podelili jih bodo Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana, prof. dr. Stane Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani, Jernej Štromajer, predsednik ŠOU v Ljubljani, in uspešen slovenski športnik, katerega ime naj bo zaenkrat še skrivnost. Udeležence bosta zabavala znana improvizatorja Luka in Vid.

Več informacij o 17. Študentskem teku na grad, ki se bo letos zgodil prav na svetovni dan gibanja, najdete na www.sousport.si .

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.