DAN ZA PROSTOVOLJSTVO

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, pripravlja Dan za prostovoljstvo (prestavljeno osrednjo prireditev 11. Festivala prostovoljstva mladih). Prireditev se bo odvijala v sredo, 12. maja, med 14. in 19. uro na Pogačarjevem trgu, ki je del osrednje ljubljanske tržnice. Dogodka se bosta udeležila tudi ambasadorja prostovoljstva Barbara Miklič Türk in Boštjan Klun.

Središče Ljubljane bodo za en dan preplavili prostovoljci in organizacije, ki v svoje delo vključujejo prostovoljsko delo. Mimoidoči bodo lahko spoznali način delovanja različnih organizacij in se pridružili številnim delavnicam in animacijam. Vse to bo spremljalo dogajanje na odru, ki bo namenjeno različnim glasbenim, plesnim in podobnim nastopom, s katerimi se bodo predstavljali mladi, ki kot prostovoljci delujejo v svojih organizacijah.

Festival prostovoljstva mladih se je odvijal že med 19. in 25. aprilom, ko so po celi Sloveniji potekale različne prireditve namenjene poudarjanju pomena prostovoljstva mladih, nagrajevanju prostovoljcev in njihovi motivaciji za nove prostovoljske izzive. Izvedbo osrednje prireditve, ki naj bi se zgodila 22. aprila,  je preprečilo muhasto aprilsko vreme, zato so dogodek prestavili na 12. maj.

Več o dogajanju najdete na www.prostovoljstvo.org/festival.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.