2. javna tribuna

Na ŠOU v Ljubljani je potekala druga javna tribuna na temo reorganizacije in institucionalnih sprememb Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

 

Za organizacijo tovrstnih razprav smo se na ŠOU v Ljubljani odločili, ker želimo omogočiti širši družbeni konsenz pri oblikovanju sprememb, ki so za našo organizacijo nujno potrebne. Z reorganizacijo in institucionalnimi spremembami bi radi odpravili pretekle očitke o netransparentnosti in sistemski korupciji ter organizacijo približali študentom. Celostna prenova, ki vsebuje tako prenovo vizije in poslanstva organizacije kot tudi prenovo statuta, posameznih aktov in pravilnikov, je nujno potrebna za organizacijo, ki jo v kratkem zagotovo čakajo boji za ohranjanje študentskih pravic.

 

2. javne tribune se je udeležilo nekaj čez 50 študentov iz različnih fakultet, ki so razpravljali predvsem o politični vlogi, prepoznavnosti in promoviranosti, pasivnosti študentov ter o načrtnem blatenju ŠOU v Ljubljani v medijih.  V konstruktivni debati so sodelovali tudi člani vseh študentskih skupin, ki delujejo znotraj Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani. Javne tribune so se tako udeležili tudi predstavniki poslanskih skupin Iskra in Povezani, ki so vložili zahtevka za sklic dveh študentskih referendumov o reformi organizacije, in tako kljub tej zahtevi nadaljevali skupno pot pri celostni reorganizaciji in institucionalnih spremembah ŠOU v Ljubljani.

 

Ob mnogih komentarjih in debatah je bilo izpostavljenih 41 novih predlogov oziroma smernic za spremembe, ki bodo predane delovni skupini za reorganizacijo in institucionalne spremembe ŠOU v Ljubljani, ki se bo prvič sestala predvidoma naslednji teden. Ko bo delovna skupina pripravila smernice za reformo največje študentske organizacije univerz pri nas, bo gradivo posredovala v odločanje Študentskemu zboru ŠOU v Ljubljani, predstavniškemu telesu vseh študentov ŠOU v Ljubljani, ki bo nato odgovoren reformo izpeljati.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.