20 LET ŠOU V LJUBLJANI

”Ustanovi se študentska organizacija kot skupnost študentov Univerze v Ljubljani in študentov Teološke fakultete v Ljubljani”, je zapisano v 1. členu Akta o ustanovitvi Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), ki so ga poslanci študentov Univerze v Ljubljani, izvoljeni na neposrednih in tajnih volitvah, sprejeli na prvi seji parlamenta 15. maja 1990. ŠOU v Ljubljani torej jutri, 15. maja 2010, praznuje 20. obletnico začetka svojega delovanja.

Ena izmed najpomembnejših dejavnosti, ki pod okriljem ŠOU v Ljubljani poteka že vse od njegovega nastanka, je brezplačno svetovanje za študente, ki ga ŠOU v Ljubljani izvaja že 20 let. Prvi, pravni svetovalni službi se je že kmalu po ustanovitvi pridružilo socialno svetovanje (štipendije, bivanje, študentske družine), kasneje cel sistem za iskanje namestitev za študente (m2, brezplačna posredovalnica sob), pa svetovanje za študij v tujini, psihološko svetovanje in nazadnje še brezplačni študentski telefon 080 98 67. Danes vse naštete dejavnosti potekajo v okviru Zavoda Študentska svetovalnica, njegove storitve pa je v lanskem letu uporabilo več kot 15.500 študentov.  

Nič manj pomembna dejavnost, ki zaznamuje delovanje ŠOU v Ljubljani vse od njegovega nastanka, je sistem subvencionirane študentske prehrane. Organizacija je prve študentske bone uvedla spomladi leta 1993, po nekaj mesecih pa je k subvencioniranju pristopila tudi država.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.