30. Majske igre

6. – 22. MAJ 2013!

Druženje na kulturnih večerih, norenje na koncertnih dogodkih in merjenje moči v različnih športnih panogah. Vse to in še več boste lahko doživeli na 30. Majskih igrah, ki jih za vas organizira Študentski svet stanovalcev v Ljubljani. Tritedenski spektakel športa, kulture in zabave se bo odvijal od ponedeljka, 6. maja, do srede, 22. maja 2013, v študentskih naseljih po Ljubljani (Rožna dolina, Mestni log, Bežigrad).

Študentski svet stanovalcev tradicijo Majskih iger ohranja že trideset let, vse od leta 1983, ko so bile Majske igre enodneven dogodek na dan mladosti, 25. maja. Po napornem športnem dnevu je sledila zabava in rajanje študentov pozno v noč. Leta 2006 je Študentski svet stanovalcev vključil še kulturo in organiziral prvi kulturni otoček. Zaradi vse večjega zanimanja študentov in obiskanosti, se je iz enodnevnega projekta razvil tritedenski festival športa, kulture in zabave. Namen organizatorjev je spodbujati druženje študentov, nuditi sprostitev pred težkim izpitnim obdobjem in ohranjati dolgoletno tradicijo.

Majske igre so razdeljene v tri glavne sklope:

Šport: Raznolik športni program je namenjen vsem, tako profesionalcem in amaterjem. Na voljo je več kot 30 športnih disciplin, saj se športa na Majskih igrah vsako leto udeleži preko 2000 tekmovalcev. Med najbolj obiskanimi so mali nogomet, ulična košarka, študentski maraton, odbojka na mivki … Pomerite se lahko tudi v malo drugačnih športih: pikado, šah, briškula, tarok, bowling, ročni nogomet … Letos smo za vas pripravili še športne novosti: plezanje, old bike race, boks, kronometer, mali nogomet na mivki, med dvema ognjema na mivki, lokostrelstvo, človek ne jezi se (human).

Kultura: Na zelenici za domom III (študentsko naselje Rožna dolina) se bo odvilo 6 kulturnih otočkov z mešano tematiko. Na malem montažnem odru se bodo predstavili uveljavljeni in neuveljavljeni pesniki, pevski zbori, komiki, predavatelji, plesalci, poeti. Novost letošnjega kulturnega programa je kino pod zvezdami. Ker je dogajanje postavljeno v naravo, organizatorji poskrbijo za odeje za udobnejše spremljanje kulturnih dogodkov.

Zabava: Za večerno sprostitev so organizirane 4 velike koncertne prireditve. Z Otvoritvijo Majskih iger se tritedenski projekt začne. Sledi spektakularni Pohod na Rožnik, dva dni zatem vedno bolj obiskani Dan Mestnega loga, vse pa se spodobno konča z Zaključkom Majskih iger. Namen je ponuditi kakovostno glasbo in širok glasbeni spekter. Nastopajo tuje in slovenske, uveljavljene, neuveljavljene in najbolj odmevne glasbene skupine. Na odru Majskih iger so v preteklosti že stali Siddharta, Jinx, S.A.R.S, Niet, BFM, Dan D, Tabu, Elvis Jackson, Vlado Kreslin, Tinkara Kovač, Rock Paryzani, MI2, Pankrti in mnogi drugi. Vse prireditve so medijsko izpostavljene, brezplačne in odlično obiskane. Vsako leto privabijo približno 40.000 obiskovalcev.

1. teden: od ponedeljka, 6. maja, do četrtka, 9. maja 2013

Majske igre 2013 se bodo uradno otvorile 6. maja, ob 17. uri, na igrišču študentskega naselja v Rožni dolini. Študentski svet stanovalcev se je letos še posebej potrudil, saj bo Otvoritev posvečena 30-letnici Majskih iger. Slavnostni trak bosta prerezala rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik in naš vrhunski športnik.

Vsi obiskovalci boste lahko brezplačno preverili, kakšne kuharske sposobnosti imajo študentje, saj bo že od 12. ure naprej potekal Bogračfest. Ne bo pa manjkalo niti kapljice rujnega, kajti predstavili se bodo naši vinarji. Na njihovi stojnici boste lahko poskusili vina različnih okusov. Zabavni del Otvoritve Majskih iger se bo pričel ob 18. uri. Za nepozabno večerno rajanje bodo poskrbele naslednje glasbene skupine: FIREFLIES, LEGALO KRIMINALO, SAUSAGES, HAPPY OL′MCWEASEL IN BAJAGA & INSTRUKTORI.

Na prvi dan Majskih iger ne bo manjkalo niti športnega duha. Svoje moči boste lahko merili v lokostrelstvu, odbojki na mivki – trojke in v vsem znani igri med dvema ognjema.

V prvem tednu Majskih iger se bosta odvila dva kulturna otočka. Prvi kulturni večer bo v torek, 7. maja. Gost večera bo pesnik in pisatelj Feri Lainšček, ki bo povedal nekaj besed o kulturi. Slišali boste lahko tudi nekaj o Študentskem svetu stanovalcev in uživali v zvokih Big banda Dom. Naslednji kulturni otoček bo v četrtek, 9. maja. Tematika bo mešana, tako da se bo za vsakega nekaj našlo.

Od torka do četrtka se boste lahko udeležili naslednjih športnih disciplin: nogometa na mivki, kronometra po stopnicah, pokra, kmečkih iger, tenisa, študentskega maratona, nogometa ženske, človeka ne jezi se, boksa in bowlinga.

 

NASTOPAJOČI:

Otvoritev Majskih iger 2013

Fireflies

https://www.facebook.com/pages/Fireflies/145956155470933

Legalo kriminal

http://www.legalo.si/

Sausages

http://www.sausages.si/site_flash/index.html

Happy Ol′Mcweasel

http://www.happyolmcweasel.com/

Bajaga

http://www.bajaga.com/

Pohod na Rožnik

Climax

https://www.facebook.com/pages/Climax/60969398133

Jaguar Februar

https://www.facebook.com/JaguarFebruar

First Cool

https://www.facebook.com/pages/First-CooL/353789191309241

Fešta Bend

https://www.facebook.com/sit.festa.band

Orlek

http://www.orlek.com/

Prljavo Kazalište

https://www.facebook.com/pages/Prljavo-Kazaliste/27868176323

Dan Mestnega loga

Classified

https://www.facebook.com/pages/Classified-Band/306596719392225

Nč od Nč

http://www.myspace.com/ncodnc

Magnificant

https://www.facebook.com/pages/U2-Magnificent/186887091342669?fref=ts

Hladno pivo

http://www.hladnopivo.hr/SvijetGlamura/#/novosti

Pero Lovšin in Španski borci

http://www.pero-lovsin.com/

Zaključek majskih iger 2013

Gogs

http://gogs.si/

Slainte ol′ friend

https://www.facebook.com/pages/Sl%C3%A1inte-ol-friend/107451372692142

Sell Out

http://www.sellout-band.com/

Magnifico

http://www.magnifico.info/

Zaklonišče prepeva

http://www.zaklonisceprepeva.com/

 

PRIJAVNINA ZA ŠPORT

Zunanji športi so odvisni od vremena, zato si pridružujemo pravico do spremembe programa. Spremembe bodo objavljene na spletni strani www.majskeigre.si in na našem Facebook-u.

Število mest na posameznih tekmovanjih je omejeno. Prijaviti se je potrebno vsaj en dan pred športnim dogodkom!

Prijavite se lahko na Info točki Študentskega sveta stanovalcev, ki se nahaja v 1. nadstropju Doma III v Rožni dolini, in sicer:

  • Od torka, 23. 4. 2013, do četrtka, 25. 4. 2013 med 10.00 in 17.00 uro.
  • Od ponedeljka, 6. 5. 2013, do torka,  21. 5. 2013 med 10.00 in 17.00 uro.

Prijavnina na kronometer, pikado, tarok, old-bike race, nogomet na mivki, briškulo, ročni nogomet in namizni tenis znaša 5 EUR; odbojka, nogomet, lokostrelstvo, tenis, košarka, streetball, badminton, plezanje, šah, maraton, tek trojk in med dvema ognjema 6 EUR; za bowling, karting in boks pa je prijavnina 10 EUR. Poker, igre brez meja, kmečke igre in človek ne jezi se (human) so brezplačne discipline (vendar ni majic in ostalih rekvizitov).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.