Navduši delodajalca: Naj si te zapomnijo!

Poišči način, da izstopiš iz množice. Pritegni pozornost s poudarki, ki jih naštevamo v nadaljevanju, če se seveda z njimi lahko identificiraš.

Prilagodljiv/a

Delovne naloge se lahko v zdajšnjem negotovem ekonomskem položaju hitro spreminjajo. Prihodnjemu delodajalcu zato povej, da si prilagodljiv/a in da se boš brez težav znaš/la tudi v morebitnih novih okoliščinah.

 

Predan/a

Razloži, da znaš biti lojaln/a. Da torej ne boš že drugi dan v novi službi brskala po prostih delovnih mestih v konkurenčnem podjetju. Seveda pripadnost ni samoumevna – delodajalec ti jo mora vzbuditi tako, da zate lepo skrbi, te motivira, ti omogoča dodatno izobraževanje in osebni razvoj.

 

Ustvarjaln/a

Delodajalci velikokrat iščejo ljudi, ki se znajo spopadati s težavami. Poudari, da si usmerjen/a v reševanje problemov in da znaš poiskati tudi ustvarjalne rešitve.

 

Usmerjen/a k cilju

Podjetja si želijo dobiček in k temu boš morala prispevati tudi ti. Ciljno razmišljanje in delovanje koristi tudi pri vsakdanjem delu in povečuje produktivnost.

 

Navdušen/a

Morala zaposlenih, pa tudi vodstva v podjetjih, niha. Delodajalci zato cenijo pozitivne in navdušene ljudi, ki znajo tudi v kriznih trenutkih dvigniti razpoloženje med sodelavci.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.