Kaj je smeroslovje

Feng šuj se ne ukvarja samo z urejanjem prostora, ampak tudi z ravnanjem glede na čas. Vesolje se vrti in energije, ki jih pošilja na zemljo, se ciklično ponavljajo.

Ciklusi so 9-letni, 20-letni, 81-letni in tako naprej. Čim daljši je ciklus, bolj so si energije identične. Zato se zgodovina ponavlja. Če pogledamo samo svetovno krizo, ki je pretresla svet pred približno 80 leti, potem je očitno, da se je gospodarska kriza ponovila in da se bo še poglobila. Spremembe, ki ji bodo sledile, pa bodo nepredstavljive.

 

Kitajski vladarji so striktno upoštevali spremembe časa. Cesar se je z vsakim lunarnim letom preselil v drug del palače. Tako ni bil nikoli izpostavljen nesrečnim energijam. Kitajski generali nikoli niso šli na slepo nad sovražnika. Vojna taktika je med drugim upoštevala tudi lego Jupitra v tistem letu. Poskušali so napeljati sovražnika, da je gledal Jupitru ‘v obraz’. Potem je bila zmaga gotova stvar.

 

Tudi sile NATO so pri obeh napadih na Irak imele Jupitra za hrbtom, Sadamova vojska, pa je gledala Jupitru ‘v obraz’. Ali je bilo to namerno ali pa so pri zvezi NATO samo imeli srečo?

 

Lego Jupitra bi morali upoštevati tudi graditelji. Če nočete izzvati problemov, letos ne bi smeli kopati v jugovzhodnem delu parcele ali posestva, ker se Jupiter nahaja na jugovzhodnem delu neba. Iz istega razloga tudi adaptacija v jugovzhodnem delu hiše letos ni priporočljiva. Nič dobrega se tudi ne bo izcimilo, če boste začeli kopati v vzhodnem delu vrta ali adaptirati vzhodni del hiše, ker boste imeli za hrbtom slabe planete.

Kitajci in Japonci so na osnovi tisočletnih opazovanj ugotovili, da je izbira prave smeri potovanja za vsak dogodek odločilnega pomena. Ta znanja so poimenovali smeroslovje.

 

Največjo previdnost zahteva konstantno gibanje v smeri rumene petke. Rumena petka je letos v centru diagrama letečih zvezd. Zato je letos pričakovati več nesreč vseh vrst, kot pa jih je v drugih letih. Naslednje leto pa se bo rumena petka premaknila na severozahod.

 

Vzhodnjaki imenujejo gibanje v smeri rumene petke ‘tihi ubijalski meč’. Energija rumene petke je namreč kot živi pesek, iz katerega tem teže prideš, čim dlje tičiš v njem. Bolezni, ki so povezane z energijo rumene petke, so največkrat neozdravljive oziroma jih prepozno odkrijemo. Ni redkost, da človek, ki je zgradil hišo, kmalu potem nepričakovano umre. Ta energija lahko vodi tudi do tega, da se človek zaplete v nasilje ali rop.

Nevarno je tudi stalno gibanje v nasprotni smeri od rumene petke, čemur pravijo ‘ubijalski meč’, ki se kaže v zunanjih poškodbah s kovino. To je lahko avtomobilska nesreča, letalska nesreča, napad s strelnim orožjem ali kovinskim predmetom. Če boste dalj časa bivali v bolnišnici, ki leži v tej smeri, tudi ne boste deležni želene medicinske obravnave.

 

Če se ne morete izogniti potovanju ali selitvi v eno od neugodnih smeri, napravite ovinek. Če se selite, potem preselite stvari, ne smete pa prespati ali kuhati v novem domu, ampak pojdite za dva do tri dni na dopust ali k prijateljem. Domov se vrnite iz smeri, ki ne bo obremenjena z rumeno petko.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.