Škisova tržnica spodbuja ekološko osveščenost mladih

Prva EKO prireditev za mlade v Sloveniji, Škisova tržnica, ki bo potekala 8. maja 2013 na Letnem telovadišču ND Ilirija, bo tudi letos nadaljevala dobro prakso osveščanja mladih o pomembnosti ohranjanja okolja, saj se bodo odpadki sproti ločevali, stiskali in odvažali. V popoldanskem delu se bo predstavilo 57 študentskih klubov z domačimi dobrotami, v večernem delu pa bodo nastopili Peter Bič Project, Manouche, Dan D, Xequtifz, LET3, Zebra Dots, Kill kenny, Dirtswitch in John Doe.

 

Škisova tržnica je že pred leti pričela z ekološko usmeritvijo in tako postala prva EKO prireditev v Sloveniji, kjer se odpadki sproti ločujejo, stiskajo in odvažajo, hkrati pa se skrbi tudi za osveščenost mladih glede ohranjanja čistega okolja. Tako bo »Zeleni otok sredi mesta« tudi letos nadaljeval z uspešno tradicijo, kjer bo tekom dogodka za ločevanje odpadkov in informiranje ter spodbujanje mladih k ločevanju poskrbelo 100 mladih čistilcev, ločevali pa bodo tudi študentski klubi na svojih regijskih otočkih. V sodelovanju s podjetjema Snaga d.o.o. in Eko plus d.o.o. se bodo odpadki tudi sproti stiskali ter z zmanjšano prostornino odvažali in reciklirali.

 

Marjan Štangelj, vodja projekta Škisova tržnica: »Ponosni smo, da se je ekološka usmerjenost prireditve med mladimi tako dobro uveljavila, saj opažamo, da je prizorišče vsako leto bolj čisto, mladi pa vedno bolj skrbijo, da njihovi odpadki pristanejo v pravem košu. V primerjavi z letom 2011 smo v letu 2012 uspeli odstotek pravilnega ločevanja odpadkov dvigniti za več kot 40 odstotkov, kar nakazuje, da smo pozitivno vplivali na njihovo zavest o pomembnosti ohranjanja čistega okolja, zato bomo z dobro prakso nadaljevali in jo postopoma še nadgrajevali.«

Škisova tržnica se bo pričela ob 12:00 z uradno otvoritvijo, nadaljevala pa s predstavitvijo 57. študentskih klubov in njihovo lokalno kulinariko. V večernem delu bodo letos nastopile naslednje glasbene skupine:

–       Peter Bič Project,

–       Xequtifz,

–       LET3,

–       Dan D,

–       Manouche,

–       Kill kenny

–       John Doe in

–       Dirtswitch.

 

Za program na elektronskem ŠOU odru bo tokrat poskrbela Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, nastopili pa bodo: DJ Manuel Dark, DJ Matteo Kunst, DJ Alex Cvetkov, DJ Matthew Z, DJ Cley Clemens, DJ Dominique Jardin in DJ Kuky.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.